Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’da yaprak dökümü devam ediyor: Teknik direktör Abdullah Avcı istifa etti

Geçen sezon takımıyla birlikte Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu sezonki başarısız saha sonuçlarının ardından istifa etti. Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu da geçen hafta Başkan Ahmet Ağaoğlu önderliğinde istifa ederek olağanüstü kongre kararı almıştı.

Kasım 2020’den bu yana Trabzonspor’da görev yapan ve geçen iki buçuk yılda, biri 38 yıl aradan sonra gelen Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu olmak üzere 3 kupa kazanan, 59 yaşındaki teknik direktör Abdullah Avcı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Geçen hafta da Başkan Ahmet Ağaoğlu öncülüğündeki Trabzonspor yönetim kurulu istifa ederek olağanüstü kongre kararı almıştı. Trabzonspor’un yeni başkanının belli olacağı kongre 18 Mart günü yapılacak. Yeni teknik direktörün de yeni yönetimin seçilmesinin ardından ilan edilmesi bekleniyor.

Abdullah Avcı’nın açıklaması:

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor kariyeri

Abdullah Avcı, 2020 yılında göreve geldiğinde küme düşme hattında yer alan Trabzonspor’u yukarı taşıyarak sezonu dördüncü tamamlamasını sağlamıştı. Avcı, 2021 yılının Ocak ayında oynanan Türkiye Süper Kupası finalinde de eski takımı Medipol Başakşehir FK’yı 2-1 mağlup etmiş ve Trabzonspor ile kulüp takımları kariyerindeki ilk kupasını kazanmıştı. Ardından 2021-2022 sezonuna Trabzonspor ile oldukça hızlı bir başlangıç yapan Avcı, yalnızca 1 mağlubiyet aldığı ilk 29 haftada zirvedeki yerini aldı ve rakipleriyle puan farkını açmayı başardı. 30. haftanın ardından Trabzonspor’un oyunu ve skorları düşüşe geçse de ilk bölümde açmış olduğu ciddi puan farkıyla birlikte bitime 3 hafta şampiyonluğunu ilan etti. 59 yaşındaki hoca, 38 yıl aradan sonra Trabzonspor’u şampiyon yapan teknik direktör unvanını kazandı. 

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u 2022/2023 sezonuna ise Süper Kupa finalinde Demir Grup Sivasspor’u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek kupayla başladı. Ancak daha sonra bir türlü istikrarı yakalamayan Trabzonspor, önce Şampiyonlar Ligi’nde FC Kopenhag’a elenerek, UEFA Avrupa Ligi gruplarının yolunu tuttu. UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında da istikrarsız sonuçlar almayı sürdüren Trabzonspor, grup aşamasını üçüncü sırada tamamlayarak, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda FC Basel ile eşleşti. Üstün oyununa rağmen FC Basel’e elenen Trabzonspor, Avrupa defterini kapattı. Spor Toto Süper Lig’de de özellikle deplasmanda dört maç üst üste kaybeden Trabzonspor, zirveden iyice uzaklaştı. Son olarak da iç sahadaki 36 maçlık yenilmezlik serisinin lig sonuncusu Hangikredi Ümraniyespor karşısında sona ermesiyle birlikte, Abdullah Avcı’nın Trabzonspor kariyeri sona ermiş oldu.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.