Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler belli oldu: Chelsea, Borussia Dortmund’u saf dışı bıraktı – Benfica, Club Brugge’u rahat geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor. Almanya’da ilk maçı 1-0’lık skor ile kaybeden Chelsea, sahasında oynadığı karşılaşmada Borussia Dortmund’u 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Günün diğer maçında ise Benfica, sahasında Club Brugge’u 5-1 yenerek üst tura yükseldi. 

Chelsea, Borussia Dortmund’u saf dışı bıraktı 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş karşılaşmaları dün (7 Mart) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Haftanın merakla beklenen maçında Chelsea ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Stamford Bridge’de oynanan müsabakada Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çaldı. 

İngiltere Premier Lig’de beklentilerin oldukça uzağında kalan Chelsea, Borussia Dortmund karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Maviler, Joao Felix ve Kai Havertz önderliğinde rakip kalede pozisyonlar üretti. Chelsea’nin aradığı gol ise 44. dakikada geldi. Mateo Kovacic’in nefis pasında topla buluşan Raheem Sterling, yaptığı gol vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 

Soyunma odasına önde giden Chelsea, ikinci yarının başında aradaki farkı ikiye çıkardı. Maçın yıldızlarından Kai Havertz, 53. dakikada takımının ikinci golünü kaydetti. Kalan dakikalarda baskısını artıran Dortmund, Chelsea filelerini sarsmayı başaramadı. 

Stamford Bridge’de oynanan rövanş mücadelesine 1-0 geriye başlayan Chelsea, sahadan 2-0 galip ayrılarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

2023 yılında çıktığı 10 maçı da kazanan Borussia Dortmund, 11. maçını kaybetti ve böylece Devler Ligi’ne veda etmiş oldu.

FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’in yönettiği gecenin diğer maçında Benfica, sahasında Club Brugge’u 5-1 mağlup etti ve toplam 7-1’lik tur sonucuyla Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.