Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılmaz Özdil Sözcü gazetesinden de ayrıldı

Yılmaz Özdil, Sözcü TV’nin ardından Sözcü gazetesinden de ayrıldı. Sosyal medyadan açıklama yapan Özdil, “Sözcü gazetesinde buraya kadar” dedi.

Sözcü TV Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesinden de ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdil, “Sözcü gazetesinde buraya kadar. Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım. Kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak. Hoşçakalın” dedi.

Akşener’den destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdil’e destek verdi. Twitter’dan açıklama yapan Akşener, “Elbet bu da geçer yahu… Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz Bey” dedi.

Sözcü TV’den de 7 Mart’ta ayrıldı

Yılmaz Özdil, 1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’nin genel müdürlüğünden de 7 Mart’ta ayrılmıştı.

Sözcü gazetesinde 7 Mart’ta yayınlanan “Çok muhabbet tez ayrılık” başlıklı yazısında Özdil, “Değerli patronumuz Burak Akbay’a söz verdiğim şekilde ‘kurucu’ görevimi tamamladım. Anadolu imbiğinden damıtılarak süzülmüş kulağa küpe lafımızdır… Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım” demişti.

CHP yönetimini hedef aldı

CHP yönetimini suçlayan Özdil, şöyle yazmıştı: “Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur. CHP’nin parasına yazık kardeşim. Çünkü, bu kadar dolambaçlı yollar deneyeceklerine, direkt bana telefon etselerdi, kurucu görevim dışında bir niyetim olmadığını, Sözcü televizyonunda çalışma odamın bile olmadığını, genel müdür, genel yönetmen, genel koordinatör gibi herhangi bir sıfatımın olmadığını kendilerine zaten söylerdim.”

Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü

Daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını duyuran Özdil, “Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu lütfedip telefon etti, CHP ve medya üzerine konuştuk, kendisine yürekten teşekkür ederim. Neler konuştuğumuzu şu anda anlatacak bir televizyon ekranına sahip değilim. Bir gün anlatabilme imkânım olduğunda cümleten anlatırım” demişti.

“Meral Akşener Masa’dan kalkmadı, kaldırıldı” çıkışı tartışılmıştı

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 3 Mart’ta yaptığı açıklamaların ardından Altılı Masa’da yaşanan kriz sırasında Yılmaz Özdil’in, “Sokağa çıktığınızda, gençlere baktığınızda iki adayın seçimi kazanma ihtimali var ve kamuoyu onları istiyor. Meral Akşener bunu dile getirdiği için Masa tarafından dışlandı. Ayrılmak zorunda kaldı. CHP’li bir gazeteci olarak söylüyorum ‘Meral Akşener Masa’yı dağıttı’ demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır” sözleri tartışma yaratmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.