Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz, Avrupa arenasında: Fenerbahçe tur şansını zora soktu – Sivasspor, İtalya’dan eli boş döndü – Başakşehir, Gent karşısında avantajı kaptı

Temsilcilerimiz, dün (9 Mart) Avrupa arenasında boy gösterdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla’ya deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Sivasspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Fiorentina’ya deplasmanda 1-0 yenilirken; Başakşehir ise Gent ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaların rövanş karşılaşmaları 16 Mart Perşembe günü oynanacak. 

Fenerbahçe tur şansını zora soktu 

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla ile kozlarını paylaştı. Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier düdük çaldı. 

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus’un çalıştırdığı Fenerbahçe, Sevilla deplasmanında karşılaşmaya çok iyi başladı. Temsilcimiz henüz 8. dakikada Sevilla kalesinde pozisyon yakaladı. İrfan Can Kahveci ile paslaşarak ceza sahasına giren Ferdi Kadıoğlu, sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Marko Dmitrovic’i geçemedi. Fenerbahçe adına maçın en net pozisyonu ise 28. dakikada gerçekleşti. Enner Valencia’nın nefis pasında savunma arkasına sarkan Joshua King, kaleci Marko Dmitrovic ile karşı karşıya kaldı. Ancak King, müsait pozisyonda olmasına rağmen meşin yuvarlağı Dmitrovic’e nişanladı. İlk yarının son dakikasında Joshua King ile bir pozisyona daha giren Fenerbahçe, soyunma odasına önde gitmeyi başaramadı. 

İlk yarıda oyunu domine eden Fenerbahçe, ikinci yarıda adeta sahada yoktu. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Sevilla, 56. dakikada öne geçti. Joan Jordan’ın ceza sahasından çektiği şut, Willian Arao’dan sekerek kaleci Altay Bayındır’ı yanılttı ve filelerle buluştu. Fenerbahçe, bu golün ardından oyundan tamamen düştü. Maçın skorunu ise Erik Lamela belirledi. Ivan Rakitic’in asistinde meşin yuvarlağı filelere yollayan Lamela, takımını 2-0’lık galibiyete taşıyan isim oldu. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla’ya deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın rövanşı 16 Mart Perşembe günü oynanacak. 

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nin güncel formatında gol atamadığı deplasman maçlarında en fazla net gol pozisyonu kaçırdığı karşılaşmayı Sevilla karşısında oynadı (3).

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki en uzun yenilmezlik serisi Sevilla deplasmanında sona erdi (10 maç).

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları:

Sivasspor, İtalya’dan eli boş döndü

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Fiorentina ile kozlarını paylaştı. Artemio Franchi Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan hakem Enea Jorgji görev aldı.

İtalya’nın köklü kulüplerinden Fiorentina, karşılaşmanın ilk yarısında oyun üstünlüğünü elinde bulunduran taraftı. Temsilcimiz Sivasspor’un kalesinde tehlikeler yaratan ev sahibi, aradığı golü bulmayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Fiorentina, ikinci yarıda da etkili olan taraftı. İtalya temsilcisi, aradığı golü 69. dakikada buldu. Yıldız futbolcu Arthur Cabral’ın golüyle öne geçen Fiorentina, karşılaşmanın son bölümünde yarı sahasına çekildi. Sivasspor, maçın son anlarında beraberlik şanslarını yakalasa da skor üretemedi. Öte yandan, Sivasspor’a Max Gradel 90+4. dakikada kırmızı kart gördü ve rövanş mücadelesinde cezalı duruma düştü.

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Fiorentina’ya deplasmanda 1-0 yenildi. Karşılaşmanın rövanşı 16 Mart Perşembe günü oynanacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Başakşehir, Belçika’dan istediğini aldı

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Gent ile kozlarını paylaştı. Ghelamco Arena’da oynanan karşılaşmada Estonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Kristo Tohver düdük çaldı. 

Yoğun yağış altında oynanan maçta Ghelamco Arena’nın zemini adeta çamurla kaplandı. Her iki takımın da futbolcuları, bu kötü zeminde istedikleri oyunu sahaya yansıtmakta oldukça zorlandılar. Başakşehir ise bu ortamda öne geçmeyi başardı. Stefano Okaka’nın 16. dakikada attığı gol ile öne geçen Başakşehir, ilk yarıyı önde kapatmayı başaramadı. 35. dakikada sahneye çıkan Emmanuel Orban, ilk yarının skorunu belirledi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise gol sesi çıkmadı. Başakşehir, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Gent ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Rövanş karşılaşması 16 Mart Perşembe günü oynanacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Konferans Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.