Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan mı Bay Kemal mi? & HDP kapatılırsa ne olur?

Seçimlere 63 gün kaldı. Millet İttifakı liderleri seçim turlarına deprem bölgesinden başlarken Cumhur İttifakı ise sahaya çıkmadan parti sayısını artırmayı hedefliyor. HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na destek açıklaması yeni tartışmalar başlatırken HDP ise Kılıçdaroğlu’nun kendilerini ziyaret etmesini bekliyor.

Hem iktidar hem de muhalefet TBMM çoğunluğunu elde etmek için yeni formüller üzerinde çalışıyor. Ancak muhalefet için en önemli konuların başında seçim güvenliği geliyor. Sivil toplumun ve uluslararası kuruluşların da seçimlerin meşruiyeti açısından büyük önem verdiklerini sandık güvenliği meselesini Oy ve Ötesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Orkun anlatıyor.

İktidar ve muhalefetin seçim stratejisi ve güncel siyasi tartışmaları Murat Aksoy değerlendiriyor. Vahap Coşkun ise HDP ve Millet İttifakı ilişkisini ve HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na destek açıklamasını yorumluyor.

Editör: Okan Yücel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.