Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 25. hafta heyecanı devam ediyor: Üst üste 14. maçını kazanan Galatasaray rekor kırdı – Nicolo Zaniolo ilk maçında fileleri sarstı

Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta heyecanı devam ediyor. Galatasaray, yeni transferi Nicolo Zaniolo’nun golüyle sahasında Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Üst üste 14. galibiyetini alan Galatasaray, Beşiktaş’ı (1959/1960) geride bırakarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini elde etti.

Galatasaray, Nicolo Zaniolo ile rekora uçtu

Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta heyecanı devam ediyor. Haftanın merakla beklenen maçında lider Galatasaray, sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu’nda oynanan müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çaldı. 

Karşılaşma dolu tribünler önünde oynandı. Deprem felaketinin ardından ilk resmi maçına çıkan Galatasaray, ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtmakta zorlandı. Topun mutlak sahibi olan sarı-kırmızılılar, buna rağmen Kasımpaşa kalesinde tehlike yaratamadı. İlk 45 dakika golsüz eşitlik ile sona erdi.

Okan Buruk, ilk yarıdaki kötü performansın ardından oyuncu değişikliği yapmayı tercih etti. Yunus Akgün’ün yerine yeni transfer Nicolo Zaniolo ile ikinci yarıya başlayan Okan Buruk, hamlesinin meyvesini kısa sürede aldı. Maçın yıldızlarından Milot Rashica’nın pasında kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kalan Zaniolo, yaptığı gol vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 23 yaşındaki İtalyan yetenek, böylelikle Galatasaray formasıyla ilk resmi maçında fileleri havalandırmış oldu. Kalan bölümde iki takım da skoru değiştiremeyince sarı-kırmızılı ekip karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. 

Galatasaray, yeni transferi Nicolo Zaniolo’nun golüyle sahasında Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Okan Buruk’un ekibi, bir maçı eksik olan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9’a çıkardı. 

Süper Lig’deki son 14 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş’ı (1959/60) geride bırakarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. 

Nicolo Zaniolo, Galatasaray forması ile ilk golünü Kasımpaşa filelerine attı. Golün anonsunda depremde hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan adına “Muhammed Zaniolo” şeklinde anons yapıldı.

İstanbul takımlarıyla karşılaştığı son dokuz Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, lig tarihinin en uzun serisinin sahibi olan Fenerbahçe’nin rekorunu egale etti (9; 1962). 

Nicolo Zaniolo, Alexandru Cicaldau’dan (Ağustos 2021 vs Giresunspor) bu yana Süper Lig’de Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta gol atan ilk oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.