Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ocak ayında 9,8 milyar dolar cari açık verildi, aylık bazda rekor kırıldı

Merkez Bankası (MB), Ödemeler Dengesi İstatistikleri’ni açıkladı. Ocak ayında aylık bazda rekor kırıldı ve 9,8 milyar dolar cari açık verildi. 

MB verilerine göre, Ödemeler Dengesi İstatistikleri’nin paylaşıldığı dönemde en yüksek aylık cari açık ocak 2023’te ölçüldü. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı 2,6 milyar dolar fazla verirken, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 12,4 milyar dolar oldu. Net hata ve noksanda ise 119 milyon dolarlık çıkış kaydedildi. 

Yıllıklandırılmış cari açıkta dokuz yılın rekoru

2022 yılının tamamı için cari açık 48,7 milyar dolar olarak açıklanmış ve son dokuz yılın zirvesini görmüştü. Ocak 2023’te 12 aylık cari açık 51,7 milyar dolar oldu ve yıllıklandırılmış cari açık, Şubat 2014’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.