Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (196): Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın “en”leri: Lider Galatasaray tek golle seriyi sürdürdü – Beşiktaş, Aboubakar ile kanatlandı – Trabzonspor, Edin Visca ile kazandı

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunun 25. hafta karşılaşmaları sona erdi. Lider Galatasaray, evinde Kasımpaşa’yı tek golle geçerek galibiyet serisini sürdürdü. Zirvenin takipçisi Fenerbahçe haftayı bay geçerken üçüncü Beşiktaş, Medipol Başakşehir FK deplasmanında 2-0 kazandı. Trabzonspor ise konuk ettiği Adana Demirspor’u 4-1 mağlup etti.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Trabzonspor 4-1 Adana Demirspor

Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın en keyifli karşılaşması, kuşkusuz Avrupa kupalarına katılma yarışı içindeki iki takımdan Trabzonspor’un, Adana Demirspor’u konuk ettiği müsabaka oldu. Maça hızlı başlayan ev sahibi, Yusuf Yazıcı’nın 8. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 22. dakikada ise konuk ekibin yıldızı Younes Belhanda gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın bu dakikadan sonra zaten 1-0 geride olan mavi-lacivertliler için çok daha zor geçeceği düşünülürken, teknik direktör Vincenzo Montella, 34. dakikada yaptığı çifte hamle ile oyunun seyrini değiştirmeyi başardı.

Karşılaşmaya 4-4-2 dizilişi ile başlayan Adana Demirspor, 10 kişi kaldıktan sonra Montella’nın hamlesi ile 34. dakikada 5-3-1 dizilişine döndü. Bu değişiklikle birlikte oyun üstünlüğünü ele geçiren Akdeniz temsilcisi, üst üste gol pozisyonları bulmayı başardı. 45+1. dakikada Badou Ndiaye’nin şık golüyle skoru 1-1’e getiren konuk ekip, duraklama dakikalarının son anlarında ise üstünlüğü yakalayabilecek fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. İkinci yarının da büyük bölümü bu skorla geçilirken, Trabzonspor’un yardımcı antrenörü Orhan Ak, sakatlıktan dönen Edin Visca’yı 76. dakikada oyuna dahil etti. Visca, oyuna girdikten bir dakika sonra Vitor Hugo’nun kafa golünde asisti yapan isim oldu ve Trabzonspor 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Üç dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Visca, 81. dakikada kaydettiği frikik golüyle skoru 3-1’e getirmeyi başardı. Bu golden sonra iyice rahatlayan Trabzonspor, 90+4. dakikada Umut Bozok’un golüyle karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Emrecan Uzunhan – Fraport TAV Antalyaspor

Fraport TAV Antalyaspor’un devre arasında kiralık olarak Beşiktaş’tan kadrosuna kattığı 22 yaşındaki stoper Emrecan Uzunhan, Yukatel Kayserispor karşısında alınan 4-0’lık galibiyette kusursuz performansıyla öne çıktı. Savunmada girdiği 9 ikili mücadelenin 8’ini kazanan Emrecan, 90+7. dakikada takımının dördüncü golünde asisti yapan isim oldu. 

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Edin Visca – Orhan Ak

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasının en iyi teknik direktör hamlesi, Abdullah Avcı’nın ayrılığı sonrası geçici olarak Trabzonspor teknik direktörlüğü görevini üstlenen yardımcı antrenör Orhan Ak’ın, Edin Visca hamlesi oldu. Bordo-mavililer, 10 kişi oynayan Adana Demirspor’a karşı oyun olarak oldukça zorlanırken, sakatlıktan dönen Edin Visca, 76. dakikada Manolis Siopis’in yerine oyuna girdi. Oyuna girdikten iki dakika sonra kullandığı kornerden yaptığı asistle Trabzonspor’un 2-1 öne geçmesini sağlayan Visca, 81. dakikada da kazanılan frikikte topu ağlara gönderdi. Bosnalı yıldız beş dakika içinde ürettiği 1 gol ve 1 asistle Trabzonspor’a galibiyeti getirdi.

4) Haftanın en büyük sürprizi: İstanbulspor 3-0 Demir Grup Sivasspor

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında çok fazla sürpriz sonuç yaşanmasa da, haftaya 18. sırada giren İstanbulspor’un, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor karşısında aldığı 3-0’lık galibiyet sürprize en yakın sonuç olarak kayıtlara geçti. Bu sezon ilk kez bir karşılaşmada 3 gol atan İstanbulspor, galibiyet serisini de üç maça çıkartarak, 24 puanla 16. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Sarı-siyahlılar düşme hattından kurtulmayı başaramasa da, kümede kalma konusundaki umutlarını artırdı. Konuk ekip Demir Grup Sivasspor ise perşembe günü UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Fiorentina deplasmanında aldığı şanssız mağlubiyetin ardından, Spor Toto Süper Lig’e dönüşünde de pek varlık gösteremedi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Haji Wright – Vincent Aboubakar – Jason Lokilo – Rijad Bajic

Fraport TAV Antalyaspor, konuk ettiği Yukatel Kayserispor’u 4-0’lık skorla mağlup ederken, golcü futbolcusu Haji Wright kaydettiği 2 gol ve 1 asistle haftaya damgasını vurdu. Sakatlık dönüşü performansını tekrar yükselten Amerikalı santrfor, 3 Ocak’taki Fenerbahçe karşılaşmasının ardından iki ay aradan sonra gol atmayı başardı.

Beşiktaş, zorlu Medipol Başakşehir FK deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönerken, 1 gol ve 1 asistle üç puanı getiren isim Vincent Aboubakar oldu.

İstanbulspor, düşme hattındaki kritik karşılaşmada Demir Grup Sivasspor’u 3-0 mağlup ederken, 1 gol ve 1 asist ile oynayan Jason Lokilo galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Bitexen Giresunspor, konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, karşılaşmadan 1 puanla ayrılmak durumunda kalsa da, 1 gol atıp 1 asist yapan Rijad Bajic takımına puanı getiren isim oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında alınan toplu sonuçlar:

25. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.