Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi tepkisi: “Giderayak istediğiniz kadar yalpalayın, iki ay sonra tıpış tıpış gideceksiniz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil edilmesi çalışmalarını, “Giderayak istediğiniz kadar yalpalayın. İstediğiniz örgütü, devleti, oluşumu ittifakınıza katın. Korkunun ecele faydası yok, iki ay sonra tıpış tıpış gideceksiniz” sözleriyle eleştirdi. Millet İttifakı olarak 6 Mart’ta açıkladıkları çözüm yolunun “kazanmanın yolu” olduğunu söyleyen Akşener, “Yanında dimdik duran, cumhurbaşkanı yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır” dedi.

Meral Akşener’in gündeminde Cumhur İttifakı’nın genişlemesine yönelik görüşmeler vardı. Akşener, ittifak görüşmelerinde Yeniden Refah Partisi’nin talebiyle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un tartışmaya açılmasına ve Hizbullah bağlantısıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ile görüşülmesine tepki gösterdi. Yeni birliktelikler sonrasında, “Genişletilmiş Cumhur İttifakı”nın seçim beyannamesinde cumhuriyet değerlerine saldırının, kadına şiddetin, özerkliğin, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirileceğinin yer alabileceğini belirten Akşener, şöyle konuştu:

Ezcümle, bu ülkenin birliğine, bekasına ve istikbaline yönelik koskoca bir tehdit var. Bu vesileyle uzunca bir süredir, elinde vatanseverlik mezurasıyla ortalıkta gezen arkadaşların, bu son gelişmeler karşısındaki ibretlik sessizliklerini tarihe not ediyor, Genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın ezber bozan bu yeni vaatlerini, büyük Türk milletinin takdirine sunuyorum.

“İstediğiniz örgütü ittifakınıza katın, korkunun ecele faydası yok”

Buradan Cumhur İttifakı’nın bileşenlerine de seslenmek istiyorum. Ne diyor büyüklerimiz; ‘Eğreti ata binen, tez inermiş’. Hiç merak etmeyin, sizin için de aynısı olacak. Şunun şurasında, sadece iki ay kaldı. Giderayak istediğiniz kadar yalpalayın. İstediğiniz kadar saçmalayın. İstediğiniz örgütü, devleti, oluşumu ittifakınıza katın. Korkunun ecele faydası yok, iki ay sonra tıpış tıpış gideceksiniz.

“Yanında İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte, 13. Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu olacak”

Millet İttifakı’nda yaşanan aday tartışmaları sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında konuşan Akşener, şunları kaydetti:

Biz dün neredeysek, bugün de oradayız. Biz, milletin sesi olacağımıza söz verdik. Bu seçimi mutlaka kazanacağımıza söz verdik. Tartıştık, kavga ettik, sözümüzden dönmedik. Nitekim 6 Mart’ta da, milletimizin önüne bir çözüm yolu koyduk. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri de, Mansur Yavaş’ı destekleyenleri de, Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenleri de, ortak bir yol haritasında birleştirdik. Bu yol birliğin, istikbalin, milletin yoludur. İYİ Parti gururla sunar: Bu yol, kazanmanın yoludur. Bugün, ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, yanında dimdik duran cumhurbaşkanı yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır.

Sinan Ateş için Erdoğan’a çağrı: “Helallik almak istiyorsan bu kanı yerde bırakma”

14 Mayıs’a kadar her grup toplantısında suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’i hatırlatacağını tekrar eden Akşener, “Gün ortasında, başkentin göbeğinde işlenen bu cinayetin üstünden tam üç buçuk ay geçti. Adalet hâlâ yerini bulmadı. Katiller yakalandı ama emri verenler serbest kaldı” diye konuştu. Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle seslendi:  

Arkandan dönen dümenler karşısında bu kadar kifayetsiz olma. Mafyalar, simsarlar, uyuşturucu kaçakçıları karşısında bu kadar aciz olma. Sen bu memleketin cumhurbaşkanısın, korkma. Bu cinayetin, asıl sorumluları, planlayıcıları kim? Açıkla. Sinan Ateş’in esas katilleri kim? Açıkla. Eğer ki bu milletten gerçekten de helallik almak istiyorsan, bu kanı yerde bırakma.

“Madem hiçbir hatanız yok, o zaman neden Erdoğan hâlâ helallik isteme peşinde?”

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 37 gün geçtiğini söyleyen Akşener, iktidarın eksikliklerini anlatarak, “Sesini duyurmaya çalışanların, derdine derman arayanların, çaresizliğe kapılanların yanında yaralara merhem olmaya gayret eden, nice iyi yürekli insanımız, STK’larımız, belediyelerimiz vardı. Hükümetin başı ve arkadaşları, ortalıkta yoktu ama tek yürek olmuş, koskoca bir millet vardı” diye konuştu. Geçen hafta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile tekrar deprem bölgesinde olduğunu belirten Akşener, belediye başkanlarına bölgedeki çalışmaları için teşekkür etti. Akşener, kimsenin sorumluluk alıp istifa etmemesine ise şöyle tepki gösterdi: 

Bay Kriz ve arkadaşları, bu sesleri duymak yerine, bizzat neden oldukları bu büyük felaketi seçim kampanyasına çevirmenin peşine düşmüş durumdalar. Eğer bu iktidarda, gerçekten zerre merhamet, ciddiyet ve sorumluluk bilinci olsaydı, şimdiye kadar birçok istifa olurdu ama bunlar, bırakın istifa etmeyi, gün geçtikçe daha da arsızlaşıyor. Allah aşkına, neden aranızdan, tek bir kişi bile istifa etmiyor? Bu yıkımın, beceriksizliğin ve ciddiyetsizliğin tek bir sorumlusu yok mu? Aranızdan tek bir kişi bile, bu tavrı gösterecek haysiyete sahip değil mi? Madem hiçbir hatanız yok, o zaman neden Erdoğan hâlâ helallik isteme peşinde?

Akşener, Tıp Bayramı’nı kutladı

İYİ Parti Grup Toplantısı’nda Akşener, partiye katılan eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fikret Mısırlı ile Şanlıurfa Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak’ın rozetlerini taktı. 

Değerleri bilinmeyen, haklarını alamayan, ‘Giderlerse gitsinler’ denip horlanan ama her şeye rağmen memleketlerinde kalmayı seçen kahraman tıbbiyelilerimiz ve sağlık çalışanlarımız bugün aramızdalar” diyen Akşener, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. 15 Mayıs’tan sağlık çalışanlarının hak ettiği koşullara kavuşacağını belirten Akşener, “Önlüğünüzün beyazına, asla ama asla çamur bulaştırmayacağız. Hiç merak etmeyin, çok az kaldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.