Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra polisinden köpeğini tasmasız gezdiren Başbakan Sunak’a uyarı

Londra polisi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ailesini köpeklerini Hyde Park’ta tasmasız gezdirdikleri gerekçesiyle uyardı. Sunak ve ailesinin Londra’nın en ünlü parkı olan Hyde Park’ta köpeklerini tasmasız gezdirdiği görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

Video ilk kez sosyal medya platformu TikTok’ta paylaşıldı. Daha sonra Twitter’da da dolaşıma giren videoda Sunak’ın iki yaşındaki köpeği Nova tasmasızdı. Videonun kısa zamanda gündem olmasının ardından Londra polisi, Rishi Sunak’ın eşi Akshata Murty’ye uyarıda bulundu.

Uyarının ardından köpeğe tasma takıldı ancak Sunak ailesine ceza kesilmedi. Sunak’ın sözcüsü konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

@lucy.mdc

Please contact Andy Crick at Jam Press Andy.crick@jampress.co.uk for use of this video thanks #rishisunak#eww #votetoriesout

♬ Boy’s a liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice

Rishi Sunak daha önce de arabasında emniyet kemeri takmadığı için polisin radarına girmiş ve kendisine ceza kesilmişti. Sunak bu hatasının ardından özür dilemişti. Pandemi döneminde başbakanlık görevinde bulunan Boris Johnson da karantina uygulamalarını çiğnediği ortaya çıkınca 50 sterlin para cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.