Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşların kaldığı Silvan yolu üzerindeki çadırkent sağanak yağış nedeniyle tedbir amaçlı tahliye ediliyor. Yetkililer, şu an ciddi bir sıkıntı olmadığını ancak vatandaşların geçici olarak kapalı alanlara götürüleceğini söyledi.
Şanlıurfa ve Adıyaman’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği, beş kişinin de kaybolduğu sel felaketinde Diyarbakır’da da altgeçitler kapandı.
Depremin ardından Diyarbakır’da Silvan karayolu üzerinde Dicle Nehri kenarında kurulan çadırkentin iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle tahliye edilmesine karar verildi.
Çadırkentteki bin 900 çadırın 400’ü kullanılırken, çadırkentte yaklaşık bin 200 kişi kalıyor.
Yetkililer, şu an için bir sorun yaşanmadığını ancak çadırkentin tedbir amaçlı tahliye yapılacağını söyledi.
Sel felaketi ve Dicle Nehri üzerinde bulunan barajların kapaklarının açılacağı söylentilerinin vatandaşları tedirgin ettiğini vurgulayan yetkililer, çadırkentteki vatandaşların kapalı mekanlara taşıncağını aktardı.
Çadırkentin yeri tartışma konusu olmuştu
Çadırkentin Dicle Nehri kıyısına kurulması tartışma konusu olmuştu.
Alanın daha önceki yıllarda sular altında kaldığına dikkat çeken sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çadırkentin yerinin değiştirilmesi gerektiğini dile getirmişti.
Diyarbakır’da dün etkili olmaya başlayan sağanak yağışla birlikte çadırkentteki bazı çadırların çevresinde su birikintisi oluşmuştu.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Belediye ekipleri, çadırkentteki vatandaşlara strafor köpük dağıtmıştı.