Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber | İtalya’da çocuklar, İyi ve Doğru İnsanlar Bahçesi’ne Demirtaş için ağaç dikti


İtalya’nın Perugia kentinde yaşayan ortaokul öğrencisi M.E.K.’nin önerisiyle İyi ve Doğru İnsanlar için oluşturulan bahçeye 6,5 yıldır cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ağaç dikildi. Demirtaş, M.E.K.’ye gönderdiği mesajda “Sen ve senin gibi genç arkadaşlarım yarınlar için umudumuzu, direnme gücümüzü artırıyor. Sana çok teşekkür ediyorum, bir gün mutlaka tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

İtalya’nın Perugia kentinde yaşayan M.E.K., geçen yıl haziran ayında 5. sınıf öğrencisiyken, Tarih Kütüphanesi’nde düzenlenen bir etkinlikte cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hayatını anlatan bir sunum yaptı. Kütüphane ve okul yönetcileriyle, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte M.E.K., kütüphanenin bahçesinde “İyi ve Doğru İnsanlar” adına oluşturulan bahçeye Demirtaş adına da bir ağaç dikilmesini istedi.

“Demirtaş’a haksızlık yapıldığını ben bu yaşımda anladığıma göre, bunu herkes biliyordur”

M.E.K.’nin talebi kabul edildi ve 6 Mart 2023’te düzenlenen törenle Selahattin Demirtaş’ın adına bahçeye bir ağaç dikildi. M.E.K., “Ben Selahattin Demirtaş’ı hep takip edip, onu kendime örnek aldım. Bu bahçenin, ‘İyi ve Doğru İnsanlar’ın bahçesi olduğunu öğrendikten sonra Selahattin Demirtaş’ın da adı burada olmalı diye düşünüp, bunu gerçekleştirmek istedim. Çünkü o bunu hak ediyor ve onu hep örnek alacağım. Onun cezaevindeki durumundan dolayı üzgünüm. Haksızlık yapıldığını ben bu yaşımda anladığıma göre, bunu herkes biliyordur. Cezaevinden çıktıktan sonra, ailesiyle birlikte olduğu zamanda ben de onlarla tanışmak isterim. İnanıyorum ki o günler gerçekleşecek. Onu çok seviyorum” diye konuştu.

Demirtaş’tan M.E.K.’ye mesaj: “Senin gibi genç arkadaşlarım yarınlar için umudumuzu, direnme gücümüzü artırıyor”

Demirtaş ise Edirne Cezaevi’nden M.E.K.’ye gönderdiği mesajda, “Kocaman yüreğinle yaptığın güzel şeyleri duydum ve çok mutlu oldum, gurur duydum. Sen ve senin gibi genç arkadaşlarım yarınlar için umudumuzu, direnme gücümüzü artırıyor. Sana çok teşekkür ediyorum, bir gün mutlaka tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ailene ve arkadaşlarına çok selam söyle. Ve kendine iyi bak lütfen” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.