Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli oluyor: Manchester City, Erling Haaland’ın 5 gol atarak tarihe geçtiği maçta turladı – Inter, 12 yıllık aranın ardından çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmaları oynanmaya devam ediyor. Erling Haaland’ın beş gol atarak tarihe geçtiği maçta Manchester City, sahasında RB Leipzig’i 7-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Gecenin diğer maçında ise Inter, deplasmanda Porto ile golsüz berabere kalarak rakibini elemeyi başardı. 

Erling Haaland, Manchester City’yi çeyrek finale taşıdı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek finale yükselen iki takım dün (14 Mart) oynanan karşılaşmalarla belli oldu. Gecenin merakla beklenen maçında Manchester City, sahasında RB Leipzig ile kozlarını paylaştı. Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic düdük çaldı.

Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester City, 22. dakikada Erling Haaland’ın penaltı golüyle öne geçti. Kalesinde gördüğü golün şokunu atlatamayan RB Leipzig, sadece iki dakika sonra karşılaşmada iki farklı geriye düşmekten kurtulamadı. Haaland’ın golleriyle ilk yarım saatlik dilimde skoru 2-0’a getiren Manchester City, 45+2. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Norveçli yıldızı ile aradaki farkı üçe çıkardı. 

Soyunma odasına 3-0 önde giden Manchester City, şovuna ikinci yarıda da devam etti. 49’da İlkay Gündoğan’ın golüyle farkı dörde çıkaran City’de Erling Haaland, 53 ve 57’de fileleri sarsarak geceyi beş gol ile tamamlamayı başardı. Lionel Messi’nin rekoruna ortak olan Haaland, Pep Guardiola tarafından 63. dakikada oyundan alındı. Maçın skorunu ise Kevin De Bruyne belirledi. 

Erling Haaland’ın beş gol atarak tarihe geçtiği maçta Manchester City, sahasında RB Leipzig’i 7-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30 gole ulaşan Erling Haaland, bu başarıyı 22 yaşında ve 25 maçta elde ederek 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

Bu sezon beşinci kez hat-trick yapma başarısı gösteren 22 yaşındaki Haaland, 2016/17 sezonundan (Harry Kane) bu yana bir sezonda bu sayıya ulaşan ilk Premier Lig oyuncusu oldu.

Luiz Adriano (vs BATE Borisov) ve Lionel Messi’nin (vs Bayer Leverkusen) ardından bir Şampiyonlar Ligi maçında beş gol atan üçüncü oyuncu Erling Haaland oldu (vs RB Leipzig).

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin diğer maçında Porto ile Inter karşı karşıya geldi. Inter, deplasmanda Porto ile golsüz berabere kalarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Inter, böylelikle Şampiyonlar Ligi’nde 12 yıl sonra ilk kez çeyrek finale yükselmiş oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.