Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esad, Erdoğan ile görüşme şartını açıkladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme ihtimaline dair konuştu. Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu belirten Esad, Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekmesini şart koştu ve “Erdoğan’la bir görüşmenin gerçekleşebileceği tek senaryo bu” dedi.

Seçimlere 60 günden kısa bir süre kalmışken merak edilen sorulardan biri de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği. Moskova’da dün (15 Mart) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Esad, görüşmede Ankara-Şam ilişkilerini değerlendirdi. Putin, uzunca bir süredir Erdoğan ile Esad’ı bir araya getirmeye çalışıyor.

“Tek senaryo bu”

Görüşmeden bir gün sonra RIA Novosti’ye konuşan Esad, Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu yineledi. Olası bir görüşme için “Türkiye, Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekmeli” diyen Esad, “Erdoğan’la bir görüşmenin gerçekleşebileceği tek senaryo bu” diye konuştu.

Ankara’yı terörizme destek vermekle suçlayan Esad, sözlerine şöyle devam etti:

“Suriye’deki savaşın nihai olarak sona ermesine yol açmayacaksa, böyle bir toplantının ne yararı olabilir?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.