Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Konferans Ligi: Temsilcimiz Başakşehir, altı dakika içinde dört gol yiyerek Avrupa’ya veda etti –  Karşılaşmada hat-trick yapan Gift Orban tarihe geçti

1-1’in rövanşında Başakşehir, sahasında Belçika temsilcisi Gent’e 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti. Lacivert-turunculuların ağlarına 3 dakika 24 saniyede üç gol atan Gift Emmanuel Orban, Avrupa kupaları tarihinde en kısa sürede hat-trick yapan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti.

Başakşehir, altı dakika içinde dört gol yiyerek Avrupa’ya veda etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmaları başladı. Temsilcimiz Başakşehir, 1-1’in rövanşında, sahasında Gent ile kozlarını paylaştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan mücadelede Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien düdük çaldı. 

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında çeyrek finale yükselmek isteyen Başakşehir, karşılaşmaya hızlı başlayan taraftı. Mücadelenin ilk bölümünde Stefano Okaka ve Serdar Gürler ile tehlikeler yaratan temsilcimiz, bu pozisyonlardan eli boş döndü. 31. dakikadan itibaren ise futbol tarihinde eşi benzerine az rastlanan bir sekans yaşandı. Gift Emmanuel Orban, 31, 32 ve 34. dakikalarda Başakşehir filelerini sarsarak skoru bir anda 3-0’a getirdi. 3 dakika 24 saniyede üç gol atan 20 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, Avrupa kupaları tarihinde en kısa sürede hat-trick yapan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. 37. dakikada ise Hugo Cuypers ilk yarının skorunu belirledi. 

6 dakikada kalesinde dört gol gören Başakşehir, ikinci yarıya prestij için çıktı. Başakşehir’in tek golü 88. dakikada Adnan Januzaj’dan geldi. 1-1’in rövanşında Başakşehir, sahasında Belçika temsilcisi Gent’e 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.