Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oy ve Ötesi seçimler için 100 bin gönüllüye ulaşmayı hedefliyor | Bekir Ağırdır: “Gençlerin sandığa gitmesini sağlamamız gerekiyor”

Oy ve Ötesi Derneği, bugün (17 Mart) düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki seçim sürecinde hedefledikleri faaliyetleri açıkladı. Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Oytun’un sunum yaptığı toplantıya KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır da katıldı. 

Yenilenen gönüllü kayıt sistemini tanıtan Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertim Oytun ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hande Turan, 2023 seçimleri kapsamındaki eğitimleri ve gönüllü sandık müşahitliği organizasyonu faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı. Hemen ardından KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır konuştu.

Hedef 100 bin gönüllü

Oy ve Ötesi Derneği 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için 100 bin gönüllüye ulaşmayı hedefliyor. 

Medyascope‘a konuşan Ertim Oytun, “Sosyal medya üzerinden Türkiye’nin her yerindeki gençlere ulaşmaya çalışacağız, kampanyalarımızı önümüzdeki haftalarda görüyor olacaksınız” dedi.

Daha geniş kitlelere ulaşmak için ünlülerden de destek isteyeceklerini aktaran Oytun, “Online eğitimlerimiz ve videolarımız da olacak. Bu videolar ile insanları bilgilendireceğiz. Aynı zamanda sahada illerde ve ilçelerde partilerle ve baro merkezleriyle görüşmeler yapıyoruz. Elimizden geldiğince kendimizi her yerde tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Oy ve Ötesi Derneği aynı zamanda depremin vurduğu yerlerle ilgili özel bir çalışma yapacak.

Ertim Oytun: “Parmak boyası garanti bir çözüm”

Oy ve Ötesi Derneği’nin basın açıklamasının ardından kendilerine yöneltilen “parmak boyası” sorusuna Oytun şöyle cevap verdi:

“Parmak boyası çözümünün ilkel olduğuna katılıyoruz ama şu anda, özellikle deprem bölgesinde, bilinmeyen bir durum var ve parmak boyası her taraf için her türlü spekülasyonun önüne geçecek garanti bir çözümdür. Tabii ki eli boyanmış bir kişi bir kez daha oy kullanamayacağı için bu durum engellenmiş olacak.”

Bekir Ağırdır: “Seçimin belirleyicisi gençlerin sandığa gidip gitmemeleri olacak”

KONDA Araştırma Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, konuşmasında genç seçmenin önemini vurguladı.

Ağırdır, “2018’den bu yana ilk kez oy kullanacak 6 milyonu aşkın seçmen var. Onların zihin dünyaları çoğulcu bu yüzden onlar ideolojik bir yerden değil, kendi hayatları üzerinden bakıyorlar. Bu yüzden bu seçimin belirleyicisi gençlerin sandığa gidip gitmemeleri olacak ve biz şimdiden sandık üzerinden kuşku yaratarak kimin ekmeğine yağ sürdüğümüzü belli. Özellikle gençlerin sandığa gitmesini sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.