Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | İstanbul’un ilçelerinden izlenimler: Kılıçdaroğlu İstanbul-Fatih’te kazanabilir mi?

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine çok az kaldı. Peki, Kılıçdaroğlu mu kazanacak, yoksa Erdoğan mı? Bu soruyu İstanbul’da AKP’nin en güçlü olduğu ilçelerden -Cumhur İttifakı’nın kalesi olarak da bilinen- Fatih’te sorduk. Aldığımız cevaplar ilginçti, işte izlenimlerimiz.

İlk olarak Fatih-Çarşamba’ya gittik. Burada bir kahvehaneye uğradık. Kahvehanede bir yurttaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bir başka yurttaş ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi desteklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyleyen yurttaşa, Erdoğan’ı destekleyen yurttaşlar sözlü şekilde sataştı.

Kahvehaneden pazara doğru gittiğimizde yoldaki yurttaşlar içerisinde eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ı destekleyenler vardı.

Çarşamba’da Erdoğan’ı destekleyenler çoğunlukta

Çarşamba’da her ne kadar Erdoğan’ı destekleyenler çoğunlukta olsa da Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler de az değildi. Bir yurttaş kendisinin Erdoğan’ı, çocuklarının ise Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyledi. Yurttaş, seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde çocuklarının elini öpeceğini de belirtti. 

Ardından Çarşamba’dan Kocamustafapaşa’ya doğru yola çıktık. Kocamustafapaşa’da, Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen bir yurttaş ile Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyen yurttaş, sözlü tartışmanın ardından birbirinin üzerine yürüdü. Araya çevredekilerin girmesiyle tansiyon düştü. Aynı yerde konuştuğumuz dört kadından üçü Erdoğan’ı, birisi ise Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyledi.

Fatih’in üç sorunu: göçmenler, ekonomi ve kentsel dönüşüm

Kocamustafapaşa’da, karşılaştığımız genç yurttaşlar da Demirtaş’ı ve HDP’yi desteklediklerini belirtti. Ayrıca gençler HDP’nin desteklemesi durumunda Kılıçdaroğlu’na da oy verebileceklerini dile getirdi.

Fatih’te CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin ve İYİ Parti Fatih İlçe Başkanı Özcan Çeliksiz ile konuştuk.

İki ilçe başkanı da Fatih’in temel üç sorunu olduğunu söyledi: göçmenler, ekonomi ve kentsel dönüşüm. Ayrıca ilçe başkanları seçimde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Fatih’te kazanacağını belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.