Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Özlem Zengin, Türkan Elçi, iki kadın, iki mahalle, aynı linç

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı avukat Türkan Elçi’ye CHP’ye katıldığı için, AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin’e de Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için değiştirilmesini istediği 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u savunarak “Kırmızı çizgimizdir” dediği için sosyal medyadan uygulanan linci ele aldı.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“İşin en çarpıcı yanı, Zengin’in bu sözlerini de sarf ettiği ATV canlı yayınına bağlandığı sırada, ‘Tehdit edildiğimi söylüyorum, bunun bir anlamı yok mu?’ diye iki kez tekrar etmesine rağmen gelen soruların ‘ama kendisinin de (AK Parti tarafından çıkarılmış ve doğru bir yasayı savunması nedeniyle) AK Parti tabanını kızdırdığı’ imasıyla sorulara muhatap olmasıydı.

O da Elçi gibi, eleştirilmesine değil, hem de kendi mahallesi tarafından linç girişimine hedef yapılmasından yaşadığı hayal kırıklığını anlatıyordu.

Nasıl Elçi’yi CHP’ye üye olduğu için küfür ve tehditlerle mahallesinden dışlamak isteyenler varsa, Zengin’i de aynı linç ve yıldırma yöntemleriyle AK Parti’den dışlamak isteyenler vardı.

Zengin’le konuştum.

‘Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor’ sözünü önemsedim.

Kadınlar değişiyor, bizim mahalle göremiyor demek bile mahallenin erkek bakışıyla oluştuğu gerçeğini anlatıyor bize; erkekler kadınların değiştiğini göremiyor demek istiyor Zengin işi daha fazla keskinleştirmeden.

Öte yandan HDP kadınların siyasetteki temsiline Türkiye’de en önem veren parti; eş başkanlık sistemi bunun açık kanıtı. Onlar kadının değiştiğini görüyorlar ama belli ki güçlü bir kadının kendi kapsama alanları dışında siyaset yapması o mahalleye de fazla geliyor. Benzeri bir eleştiriyi CHP’ye de yöneltmek mümkün. TBMM’deki üç Grup Başkan Vekilinden biri bir kadın siyasetçi olamaz mı örneğin?

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.