Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri: Türkiye, Ermenistan deplasmanında

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan deplasmanına konuk olacak. Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayımlanacak. 

Türkiye, Ermenistan deplasmanında

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. Türkiye, D Grubu’ndaki ilk maçında Ermenistan ile kozlarını paylaşacak. Erivan’daki Vazgen Sarkisyan Cumhuriyet Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Martinez düdük çalacak. 

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yer alamayarak hayal kırıklığı yaratan Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, EURO 2024’e katılmanın hesaplarını yapıyor. Türkiye, bu amaç doğrultusunda ilk maçına Ermenistan deplasmanında çıkacak. Ay-Yıldızlılar, bugüne kadar Ermenistan ile oynadığı iki maçı da 2-0’lık skorla kazanmayı başardı. Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı son 18 grup maçının sadece birini kaybeden Türkiye (12 galibiyet, 5 beraberlik) bu süreçteki tek yenilgisini İzlanda deplasmanında aldı. Ay-Yıldızlılar, elemelerde boy gösterdiği son yedi grubun sadece birine mağlubiyet ile başladı.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ermenistan ve Hırvatistan’la oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosu belli oldu. Galatasaray’da forma giyen Abdülkerim Bardakcı, baş ağrısı şikayeti nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı.

Oynadığı son 13 resmi maçının sadece birini kazanabilen Ermenistan (3 beraberlik, 9 mağlubiyet), tek galibiyetini Haziran 2022’de konuk ettiği İrlanda Cumhuriyeti’ni 1-0 yenerek aldı. Ermenistan, evinde oynadığı son beş resmi maçın ise dördünü kaybetti. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.