Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri’nde heyecan devam ediyor: Fransa, Hollanda karşısında farka koştu – Belçika, İsveç’i Romelu Lukaku’nun golleriyle 3-0 yendi

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup eleme karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Günün merakla beklenen maçında Fransa, sahasında Hollanda’yı 4-0 mağlup etti. Belçika ise deplasmanda İsveç’i 3-0 yendi.

Fransa, Hollanda karşısında farka koştu 

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan devam ediyor. B Grubu’nda zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Fransa ile Hollanda karşı karşıya geldi. Stade de France’ta oynanan karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonu’ndan Maurizio Mariani düdük çaldı.

2022 Katar Dünya Kupası’nın finalisti Fransa, Hollanda karşısında adeta şov yaptı. Maça çok hızlı başlayan “Horozlar”, henüz 2. dakikada Antoine Griezmann’ın golüyle öne geçti. Taraftar desteğini arkasına alan Fransa, 8. dakikada Dayot Upamecano ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Hollanda’nın fişini çeken gol ise Kylian Mbappe’den geldi. Dakikalar henüz 21’i gösterirken 3-0 yenik duruma düşen Hollanda, soyunma odasına farkı azaltarak gitmeyi başaramadı. 

İlk yarıda Hollanda’yı sahadan silen Fransa, ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Maçın skorunu ise 88. dakikada sahneye çıkan Kylian Mbappe belirledi. Hollanda’yı 4-0 yenerek elemelere üç puan ile başlayan Fransa, B Grubu’nun ikinci maçında İrlanda deplasmanına konuk olacak. Hollanda ise sahasında Cebelitarık’ı ağırlayacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

24 yaşındaki Kylian Mbappe, Karim Benzema’yı geçerek Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü 5. oyuncusu oldu.

B Grubu’nda dün (24 Mart) oynanan karşılaşmalar:

Cebelitarık 0-3 Yunanistan

Fransa 4-0 Hollanda

Romelu Lukaku, Belçika’yı zafere taşıdı

2022 Dünya Kupası’nın hayal kırıklığı yaratan ülkelerinden olan Belçika, Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda deplasmanda İsveç ile karşı karşıya geldi. Domenico Todesco’nun Belçika’sı, son dönemin yükselen ülkelerinden İsveç karşısında zorlanmadı.  

İlk yarıyı Romelu Lukaku’nun 35. dakikada attığı golle 1-0 önde kapatan Belçika, ikinci yarıda ise farka koştu. Dünyaca ünlü yıldız Lukaku, 49 ve 82. dakikalarda iki kez daha sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. Belçika, Lukaku’nun hat-trick yaptığı maçta İsveç’i 3-0 mağlup etmeyi başardı. 

Belçika, gruptaki ikinci maçında Avusturya ile karşılaşacak. İsveç ise sahasında Azerbaycan’ı ağırlayacak. 

F Grubu’nda dün (24 Mart) oynanan karşılaşmalar:

İsveç 0-3 Belçika

Avusturya 4-1 Azerbaycan

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.