Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Miçotakis açıkladı: Yunanistan, 21 Mayıs’ta seçime gidiyor

Mayıs ayında seçimlere giden tek ülke Türkiye değil. Komşu Yunanistan da erken seçim kararı aldı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Seçimler mayısta yapılacak, temmuzda yapılmayacak” diye konuştu.

Yunanistan’da Kiryakos Miçotakis iktidarının dört yıllık dönemi temmuz ayında doluyordu. Uzmanlar, Miçotakis’in nisan ayı için bir erken seçim çağrısı yapmasını bekliyordu. 57 kişinin ölümüne sebep olan tren faciasının ardından ilk kez konuşan Miçotakis, “Size seçimlerin kesin olarak mayıs ayında yapılabileceğini söyleyebilirim” diye konuştu.

57 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasının ardından ülkede halk sokaklara döküldü. Onbinlerce insan, tren kazasının sorumluları olarak mevcut hükümeti ve daha önceki hükümetleri suçluyor. Bunun bir kaza değil cinayet olduğunu söyleyen göstericiler, hükümetin istifa etmesini istiyor.

Kiryakos Miçotakis

Hükümet ise tren kazasının ihmalden kaynaklandığını kabul ediyor. Trenin bağlı olduğu istasyonun şefi de dahil olmak üzere dört demiryolu görevlisi tutuklandı. Miçotakis de kazanın ardından özür dilemiş fakat istifa etmeyi düşünmediğini söylemişti: “Tekrar seçimleri kazanmayı hedefliyorum. Bunu başaracağımıza da inanıyorum.”

Tren faciasının ardından ülkede yapılan anketlerde de muhalefetin arayı kapattığı görülüyor. Kamuoyu yoklamalarına göre Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi yüzde 28,4; ana muhalefet partisi SYRIZA ise yüzde 24,8 oranında oy alıyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.