Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’daki göçmen merkezinde çıkan yangında en az 40 kişi hayatını kaybetti

Meksika’nın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) sınırındaki Ciudad Juarez kentinde göçmenlerin tutulduğu bir tesiste çıkan yangında en az 40 göçmen hayatını kaybetti. İnsan hakları örgütleri, yangından kötü koşulları ve aşırı kalabalığı sorumlu tuttu.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yangının göçmenler tarafından başlatıldığını açıkladı. Merkezde tutulan yedi göçmenin sınırdışı edileceklerini öğrendiklerini ve bu yüzden yataklarını ateşe verdiklerini söyleyen Obrador, “Bunun korkunç bir trajediye dönüşeceğini düşünemediler” diye konuştu.

Yangının çıktığı Ulusal Göç Enstitüsü’nde (INM) ABD’ye gitmek için Meksika’ya giden kaçak göçmenler bulunuyordu. Guatemala Ulusal Göç Enstitüsü, yangında hayatını kaybedenlerin 28’inin Guatemalalı, 13’ünün de Honduraslı olduğunu açıkladı. Meksika Göçmen Enstitüsü, 28 kişinin tedavilerinin hastanede sürdüğünü belirtti.

Yaşam koşulları çok kötü

Her yıl Orta ve Güney Amerika’dan yüzbinlerce kişi, ABD’ye geçebilmek için Meksika’ya gidiyor. Her ay ise 200 bin kişi Meksika sınırından ABD’ye geçmeye çalışıyor. ABD ve Meksika, sınırlarındaki göçmen sorununu çözmeye çalışırken insan hakları grupları, sürekli olarak gözaltı merkezlerindeki kötü koşullara dikkat çekiyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.