Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter ve Hindistan iş birliği: Modi karşıtlarına sansür

Hindistan’da gittikçe daha da otoriter bir yönetim anlayışı yarattığı iddia edilen Başbakan Narendra Modi, bu iddiaları güçlendirecek hamleler yapmaya devam ediyor. Twitter yönetimi ile birlikte hareket eden Modi hükümeti, hükümet karşıtı söylem kullanan hesapları Hindistan’da erişime kapatıyor.

2014’ten beri başbakanlık koltuğunda oturan Narendra Modi ve hükümeti, Hindistan halkı üstündeki kontrol mekanizmalarını artırmaya devam ediyor. Modi hükümetinin hamleleri sonucu bazı sivil toplum örgütleri Hindistan’ı “özgür” statüsünden, “kısmen özgür” statüsüne düşürmüştü.

Bu hamlelerden en yenisi, Twitter yönetimi ile ortaklaşa yapıldı. Aralarında dünyadan ve Hindistan’dan siyasetçilerin, şairlerin ve yazarların olduğu 120 hesap, Hindistan’da erişime kapandı.


Hindistan’daki sansür haberlerinin üzerine Musk: “Tesla, SpaceX ve başka işlerle uğraşırken, Twitter’ın her problemini bir gecede çözmem mümkün değil.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından beri, Hindistan’daki çalışanların %90’ı işten çıkarıldı. Hindistan’daki nefret suçlarının takibini yapan Hindutva Watch sitesinin kurucusu Raqib Hameed Naik, büyük teknoloji firmalarının Modi’nin otoriter politikalarına boyun eğdiğini ve tüm dünyadaki muhalif sesler için endişe verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Hindistan, Twitter’a en çok kullanıcı veren üçüncü ülke. Hindistan’da 27,3 milyon kullanıcı Twitter’da hesap sahibi. Yine de, bu kullanıcı sayısı ülke nüfusunun sadece %1.93’üne denk geliyor.

Twitter’ın patronu Elon Musk ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ABD’deki Tesla merkez üssünde.

Kaynak: Guardian


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.