Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’da çeyrek final: Ankaragücü, Trabzonspor’u eledi | Bordo-mavililerde Orhan Ak görevinden istifa etti

Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde konuk ettiği Trabzonspor’u 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Trabzonspor’da teknik direktör Orhan Ak, maçın ardından görevinden istifa etti. 

Ankaragücü, Trabzonspor’u kupanın dışına itti

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşmasında Trabzonspor ile kozlarını paylaştı. Eryaman Stadı’nın ev sahipliği yaptığı karşılaşma dolu tribünler önünde oynandı. 

Kupada Amed Sportif Faaliyetler, Tuzlaspor’u son olarak da penaltılarla Beşiktaş’ı eleyen Ankaragücü, Trabzonspor karşısında soyunma odasına Abdülkadir Ömür’ün attığı golle 1-0 yenik durumda gitti. Bu sezon hayal kırıklığı yaratan bordo-mavililer, ikinci yarıda skor üstünlüğünü korumayı başaramadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Ankaragücü, 51. dakikada skorda dengeyi sağladı. Bu dakikada sahneye çıkan Ali Sowe, takımına beraberliği getiren isim oldu. Golün ardından ataklarını sıklaştıran başkent temsilcisi, 69. dakikada Diack’ın kafa vuruşuyla öne geçti. Maçın skorunu ise Ali Sowe belirledi. 

Ankaragücü, yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas yönetiminde Trabzonspor’u yenerek, 23 yıl aradan sonra Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Başkent temsilcisi, Türkiye Kupası’nı daha önce 1971-1972 ve 1980-1981 sezonunda müzesine götürmüştü. Ankaragücü’nün yarı finaldeki rakibi, bugün (5 Nisan) saat 20.30’da oynanacak Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasının ardından belli olacak.

Orhan Ak görevinden istifa etti

Abdullah Avcı’nın istifasıyla birlikte Trabzonspor takımının başına geçen Orhan Ak, Ankaragücü maçının ardından görevinden istifa etti. Genç teknik direktör, gözyaşları ile yaptığı açıklamada son iki maçta alınan mağlubiyetlerin ardından istifa kararı aldığını söyledi. Orhan Ak, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, şöyle konuştu:

“Kalırken de açıkçası çok gönlüme sinerek kalmadım burada… 3 hafta oldu. Abdullah Avcı istifa ettiği zaman başkana da ‘Hocamızla beraber geldik beraber gideriz’ dedim. Aile olduğumuz için rica ettiler, daha uzun süreli teklifte de bulundular. Ben de haftalık bakılması gerektiğini söyledim. Bana çok inandılar, ben de oyunculara yardımcı olmak istedim, görevden kaçmak istemedim. Zor olacağını biliyordum. Trabzonspor bize çok şey kazandırdı maddi ve manevi… Gelinen noktada takımda mental sorunu çözemedik. Kalmamın doğru olduğunu düşünmediğim için oyuncularla vedalaştım.”

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.