Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı: Kadınlarda Eczacıbaşı Dynavit, Igor Gorgonzola Novara’ya mağlup – Erkeklerde Halkbank galibiyete rağmen elendi

CEV Şampiyonlar Ligi Kadınlar yarı finali ilk maçında, temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un formasını giydiği Igor Gorgonzola Novara’ya setlerde 2-0’dan 2-2’ye getirmesine rağmen final setinde 3-2 kaybetti. Rövanş karşılaşması 12 Nisan Çarşamba günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak. Diğer yarı final mücadelesinde ise temsilcilerimiz VakıfBank ve Fenerbahçe Opet bu akşam 19.30’da karşı karşıya gelecek. Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ise temsilcimiz Halkbank, Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel’i deplasmanda 3-2 geçmesine rağmen, ilk maçı 3-1 kaybetmesinden dolayı turnuvaya veda etti.

Igor Gorgonzola Novara 3-2 Eczacıbaşı Dynavit

Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Kadınlar yarı final mücadelesinde temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un formasını giydiği İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara’ya deplasmanda 23-25, 19-25, 25-20, 25-17 ve 14-16’lık setlerle 3-2 mağlup oldu. Eczacıbaşı Dynavit, ilk iki sette 2-0 geri düşmesine rağmen, üçüncü ve dördüncü setleri alarak karşılaşmayı final setine taşıdı. Büyük çekişmeye sahne olan final setinde ise Igor Gorgonzola 16-14 üstün gelerek, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. 

Igor Gorgonzola Novara’da milli voleybolcu Ebrar Karakurt 27 sayı ile en skorer isim olurken, Kenia Carcases Opon da 13 sayı kaydetti. Eczacıbaşı Dynavit’te ise Tijana Boskovic 27, Hande Baladın 13 ve Irina Voronkova da 12 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

12 Nisan Çarşamba günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak rövanş karşılaşmasında Eczacıbaşı Dynavit 3-0 veya 3-1’lik skorlarla galip ayrılırsa finale yükselecek. Temsilcimizin 3-2’lik galibiyet elde etmesi durumunda ise finale çıkan ekibi oynanacak altın set belirleyecek. Olası mağlubiyette ise Igor Gorgonzola Novara finale yükselecek.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise temsilcilerimiz VakıfBank ile Fenerbahçe Opet, bu akşam saat 19.30’da Vakıfbank Spor Sarayı’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TİVİBU SPOR ekranlarından naklen yayınlanacak. Rövanş karşılaşması ise 13 Nisan Perşembe günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Jastrzebski Wegiel 2-3 Halkbank

Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi Erkekler yarı final rövanş mücadelesinde ise temsilcimiz Halkbank, Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel’i deplasmanda 17-25, 25-18, 25-22, 16-25 ve 15-12’lik setlerle 3-2 mağlup etmesine rağmen, ilk maçı evinde 3-1 kaybetmesinden dolayı turnuvaya veda etti. 

Halkbank’ta Thomas Jaeschke 22, Nimir Abdel-Aziz de 16 sayı kaydetti.Jastrzebski Wegiel’de ise Tomasz Fornal ve Stephen Boyer 18’er, Juri Gladyr ve Trevor Clevenot 12’şer sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.