Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP, milletvekili aday listesini ilan etti: Bahçeli Osmaniye’den aday

MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimler için milletvekili aday listesini açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye’den birinci sırada aday oldu.

Türkiye’nin önemli seçimlerinden biri olarak işaret edilen 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından gözler milletvekili aday listelerine çevrildi.

Millet İttifakı partilerinden Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Parti seçime CHP listesinden gireceklerini açıklamıştı.

Cumhur İttifakı partilerinden Yeniden Refah ise kendi logo ve adaylarıyla seçime gireceğini açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin aynı tercihi yaptığını açıklamıştı. Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da bugün vekil listesi çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

MHP, kesinleştirdiği milletvekili aday listesini kamuoyuna ilan etti. MHP yönetimi, yarın YSK’ye sunulacak listeyi etikhaber.com isimli haber sitesi üzerinden açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye 1. sıradan aday oldu.

Bahçeli’nin aday olması, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yine kabinede görev almak istemediğini gösteriyor. Bahçeli kabinede görev alması halinde milletvekilliğinden ayrılmak durumunda kalacak.

Öte yandan ismi eski Ülkü ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikastın zanlılarından birinin yakalandığı evde bulunmasıyla gündeme gelen Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da tekrar aday listesine girdi. Kılavuz Mersin 4. sıradan aday oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.