Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş, Financial Times’a konuştu: “Kılıçdaroğlu değişim için samimi bir çaba gösteriyor”

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times’a konuştu. Avukatları aracılığıyla Financial Times’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, 14 Mayıs’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt seçmenin belirleyici faktör olacağını söyledi.

Türkiye’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde adım adım bir otoriter rejime dönüştüğünü vurgulayan Demirtaş, Erdoğan’ın bu seçimleri de kazanması halinde “Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapmış olacak” dedi ve ekledi:

“Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birlik olması sadece kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli.”

Demirtaş, Kürtlerin de dahil olduğu birleşik bir muhalefetin “diktatörlüğü” engelleyebileceğini ifade etti.

“Kürtler belirleyici olacak”

Türkiye’de 85 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 18’ini Kürt seçmen oluşturuyor. Bu seçimlerde de Kürt seçmenin belirleyici faktör olacağına dikkat çeken Demirtaş, “Kürt seçmenin desteğini almayan hiçbir parti Türkiye’de iktidara gelmedi. 14 Mayıs’ta da Kürtler belirleyici olacak” diye konuştu.

Kürtlerin ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem verdiklerini ve CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “değişim ve demokrasi için samimi bir çaba gösterdiğini” belirten Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun kampanyasından umutlu olduklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu

Siyasete geri dönecek mi?

Cezaevinde Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla gündemi belirleyen Demirtaş’a dair merak edilen sorulardan biri de aktif siyasete devam edip etmeyeceği. Siyaseti bırakmadığını ve mücadelenin içinde yer almaya çalıştığının altını çizen Demirtaş, şunları söyledi:

“Erdoğan beni açıkça hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra bunu yapabilecek mi? Göreceğiz.”

Kaynak: Financial Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.