Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mazlum Kobani’ye SİHA saldırısı: Ölü veya yaralı yok

Wall Street Journal’ın haberine göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Kobani ve beraberindeki üç ABD askeri Süleymaniye’de seyir halindeyken SİHA saldırısının hedefi oldu. Bazı batılı kaynaklar saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutuyor.

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Buccino yaptığı açıklamada, “Saldırıyı araştırıyoruz. Süleymaniye’deki bir konvoya saldırı oldu. Konvoyda ABD askerleri de vardı. Saldırıdan kimse zarar görmedi. ABD güçlerinin güvenliğini tehdit eden herhangi bir eylemin şiddetle karşısındayız. ABD güçleri, IŞİD’e karşı Suriye ve Irak’taki ortaklarının yanında olmaya devam edecek.” dedi.

Mazlum Kobani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden de açıklama geldi. IKBY Dış Basın Sorumlusu Lawk Ghafuri paylaştığı tweette, “Süleymaniye Havaalanı dışında bir patlama meydana geldi. Can kaybı veya havaalanına maddi bir hasar yok. Saldırının nedeni araştırılmaya devam ediliyor.” dedi.

ABD tarafından bu yönde resmi bir açıklama olmasa da, bazı batılı kaynaklara göre saldırıyı Türkiye gerçekleştirdi. Türkiye YPG’yi PKK’nın uzantısı bir terör örgütü olarak kabul ediyor ama ABD, IŞİD’le mücadelede SDG ve YPG ile işbirliği halinde.

Kaynak: WSJ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.