Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsmail Saymaz Sözcü TV’ye geçti

Gazeteci İsmail Saymaz, 20 aydır çalıştığı Halk TV’den ayrıldı. Medyascope’un Sözcü kaynaklarından edindiği bilgiye göre Saymaz televizyonda çalışacak. Saymaz’ın Sözcü’ye dönmesindeki en büyük sebep, kanalın editöryal yapısı.

Twitter hesabından Halk TV’den ayrıldığını duyuran Saymaz, “Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin” diye yazdı.

Medyascope‘un Sözcü kaynaklarından edindiği bilgiye göre Saymaz, televizyona gidiyor.

Sözcü yönetimi yaklaşık iki hafta İsmail Saymaz’ı ikna etmeye çalıştı. Saymaz ise tekliflerini en sonunda kabul etti. Saymaz’ın dönmesindeki en temel sebep Sözcü TV’nin editöryal yapısı. İsmail Saymaz Sözcü yönetimine, kanalın tarafsızlığına inandığını, bütün liderlere eşit mesafede olduğunu söyledi.

Saymaz daha önceki ekip arkadaşlarıyla yeniden çalışacak. Daha çok televizyona çalışacak ama gazeteye yazı da yazacak.

Saymaz, Eylül 2020’de Sözcü’de muhabir ve yorumcu olarak çalışmıştı. Bir yıl gazetede kalan Saymaz, daha sonra Halk TV’ye geçmişti.

Sözcü TV’nin genel müdürü Alişer Delek, Twitter hesabından İsmail Saymaz’ın Sözcü TV’ye geçmesini kutladı:

“Sevgili arkadaşım, son dönemin en iyi muhabir/gazetecisi İsmail Saymaz aramıza hoşgeldin. Seninle daha da güçlü olacağımız kesin. Sözcü Televizyonu’ndan gözünüzü alamayacaksınız.”

İsmail Saymaz Halk TV’de Kadri Gürsel ile birlikte “Konuşmasak Olmaz” isimli programı sunuyordu. Saymaz’ın yerine Mehmet Tezkan getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.