Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı başlıyor: Dev maçta Manchester City’nin konuğu Bayern Münih – Inter, Benfica deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı bugün (11 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Merakla beklenen maçta Manchester City, sahasında Bayern Münih ile karşılaşacak. Inter ise Benfica deplasmanına konuk olacak. Müsabakalar, TSİ 22.00’de başlayacak ve dijital içerik platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak. 

Dev maçta Manchester City’nin konuğu Bayern Münih 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı bugün (11 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Dev maçta Manchester City ile Bayern Münih kozlarını paylaşacak. Etihad Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano düdük çalacak. 

İngiltere Premier Lig’de lider Arsenal’i takibini sürdüren Manchester City, tüm odağını UEFA Şampiyonlar Ligi’ne çevirmiş durumda. Uzun yıllardır yapılan yatırımlara karşı bir türlü Devler Ligi’nde mutlu sona ulaşamayan City’de bu sezon hedef, İstanbul’un ev sahipliği yapacağı finalde kupayı müzesine götürmek olacak. 

Bayern Münih’i konuk ettiği üç Şampiyonlar Ligi maçının ikisini kazanan Manchester City, tek mağlubiyetini 2013 yılının Ekim ayında aldı. İngiltere temsilcisinin bu mağlubiyetinde, Bayern Münih’in başında Pep Guardiola yer alıyordu. Alman takımlarını konuk ettiği son 10 Şampiyonlar Ligi maçını toplam 39 gol atarak kazanan Manchester City, bu galibiyetlerin dördünü eleme turlarında aldı. 

Manchester City formasıyla çıktığı altı Şampiyonlar Ligi maçında 10 gol atan Erling Haaland, turnuva tarihinde bir kulüp adına 10 gole en kısa sürede ulaşan iki oyuncudan biri konumunda (Haller/Ajax). Norveçli yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 44 karşılaşmada ise 50 kez gol sevinci yaşamayı başardı. 

Almanya Bundesliga’da Borussia Dortmund engelini rahat geçerek liderlik koltuğuna oturan Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazanmanın hesaplarını yapıyor. Sürpriz şekilde Julian Nagelsmann ile yollarını ayırarak göreve Thomas Tuchel’i getiren Bayern, tecrübeli çalıştırıcısıyla ilk Devler Ligi maçına Manchester City deplasmanında çıkacak. 

2005-2011 arasında İngiliz takımlarına konuk olduğu dört Şampiyonlar Ligi maçını kaybeden Bayern Münih, daha sonraki 10 ziyaretinde sadece iki mağlubiyet aldı (6G, 2B). Thomas Tuchel ise kariyerinde dördüncü kez Pep Guardiola ile karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar iki çalıştırıcı arasında oynanan üç maçın ikisini Tuchel’in çalıştırdığı takımlar kazandı. Alman teknik direktör aynı zamanda Pep Guardiola’ya karşı bir de UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi elde etti. 

Leon Goretzka, bu sezon Bayern Münih formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde en fazla skora katkı sağlayan isim oldu. Alman yıldız, 2 gol ve 4 asistlik performansın altına imza attı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.