Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Çanakkale’de halk Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için toplandı: “Çankaya Köşkü Bay Kemal’i bekliyor”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Çanakkale’ye gitti. Üç ismin birlikte katıldığı Millet Buluşması’na gelen bir vatandaş 2023 seçimlerinden ümitli olduklarını ve CHP’nin daha yüksek bir oy yüzdesine ulaşacağına inandığını belirterek, “İstanbul seçimi gibi gidecekler. Çankaya Köşkü Bay Kemal’i bekliyor” dedi.  

Çanakkale Kültür Merkezi Meydanı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’ne yaklaşık bir ay kaldı. Siyasi parti liderleri ve ittifak liderleri seçim kampanyaları kapsamında Türkiye’nin illerini gezmeye devam ediyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim kampanyası kapsamında Çanakkale’ye gitti. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu da CHP Genel Başkanı’na eşlik etti. Ekrem İmamoğlu güne Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreniyle başlarken, Çanakkale Kültür Merkezi Meydanı’ndaki Millet Buluşması’nda Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş ile söz aldı. 

Çanakkale halkı 2023 seçimleri için umutlu 

Çanakkale’de 2018 Genel Seçimleri’nde, Millet İttifakı yüzde 51,4, Cumhur İttifakı ise yüzde 44,3 oy aldı. Çanakkale her ne kadar CHP’nin kalesi olarak görülse de AKP yüzde 37,4 ile birinci parti oldu. AKP’yi yüzde 33,8 ile CHP, yüzde 16,8 ile İYİ Parti, yüzde 6,9 ile MHP ve yüzde 3,7 ile HDP izledi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş için Millet Buluşması’na gelen bir vatandaş 2023 seçimlerinden ümitli olduklarını ve CHP’nin daha yüksek bir oy yüzdesine ulaşacağına inandığını belirterek, “İstanbul seçimi gibi gidecekler. Çankaya Köşkü Bay Kemal’i bekliyor” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İmamoğlu: “Demokrasi tokadı iyi bir tokattır”

Çanakkale’nin küçük bir ilçesi olan Bayramiç’te yaptığı konuşmayla güne başlayan İmamoğlu, vatandaşla interaktif bir sohbet içerisinde konuşmasını sürdürdü. Zaman zaman da vatandaştan duyduğu cümleleri konuşmasının içeriğine katmayı ihmal etmeyen İmamoğlu, iktidarın kendi partisine destek vermeyen insanları ötekileştirdiğinin altını çizerek, 2019 yılındaki Yerel Seçime de şu sözlerle göndermede bulundu:

“‘Sen 13 bin oyla seçimi kazandın mı zannediyorsun?’ dediler. Halbuki bir oyla bile seçim kazanılabilir. İşte 13 bin oyu beğenmeyen 806 bin oyluk tokadı yer. Demokrasi tokadı iyi bir tokattır.”

Birçok halk buluşmasında olduğu gibi konuşmasının ardından sahneden inip vatandaşa selam vermeye giden İmamoğlu’na ilgi oldukça yüksekti ve vatandaşlar fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler. Bayramiç’teki açılış töreninin ardından Milletin Buluşması’nda da konuşan İmamoğlu bu programın ardından İstanbul’a dönerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le iftar programına katıldı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale Şehitliği ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş tüm günü beraber geçirdi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çanakkale programında Kılıçdaroğlu’na gün boyu eşlik etti. Miting performansı en çok merak edilen isimlerden biri olan Yavaş, Millet Buluşması’nda şöyle konuştu:

“Her seçim, kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist oluyor. Hiçbir kusur bunların üstüne konmuyor. Pahalılık var pazarcılar terörist; pahalılık var soğancılar terörist. ‘Terörist’ diye diye toplumun yarısını terörist ilan ettiler. Bizler de en az onlar kadar Müslüman, en az onlar kadar vatanseveriz. Hiçbir zaman mevsimlik vatanseverlik yapmayız, kimse de bizim vatanseverliğimizi ölçemez. 15 Mayıs’tan sonra bu korku iklimini üzerimizden atıp baharlar yaratmak üzere ve CHP Sayın Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu inşallah 13. Cumhurbaşkanı yaparak bütün Türkiye’ye bahar gelecek” 

Kılıçdaroğlu ise daha önce birçok grup toplantısında altını çizdiği konulara değindi. Emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin TL olacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, atama bekleyen 100 bin öğretmene atamalarını yapacaklarını hatırlattı. Yavaş’ın bahsettiği gibi terör konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Zaman zaman bizi suçluyorlar değil mi? Vay teröristler, şunlar, bunlar. Şunu herkes çok iyi bilsin. CHP’nin 2 kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız. Ama onlar, tek adam rejimi; onların ne yaptığını gayet iyi biliyorum. Bakın, gençler burayı iyi dinleyin. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Bu, Suriye sınırları içinde bulunan Süleyman Şah Türbesi. 10 bin dönümlük bir alan. Terör örgütünden kaçtılar, bayrağımızı indirdiler ve vatan topraklarını terk ettiler. Bunu yapanlar asla ve asla milliyetçi olamaz. Bunu yapanlar asla ve asla vatansever olamazlar” dedi.

Kılıçdaroğlu aynı zamanda Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağa döndüreceklerini söyledi.

Millet Buluşması’nın ardından Yavaş ve Kılıçdaroğlu Çanakkale Alçıtepe’de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiler. Bu görüşmenin ardından Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve Yavaş, günü Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği iftara katılarak tamamladı.

Çanakkale ziyareti boyunca seçmene sandığa gitmeleri yönünde çağrı yapan Kılıçdaroğlu, sık sık “Kul hakkı yiyene oy vermeyin” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de yoğun ilgiyle karşılandı. Olumsuz hava koşullarına rağmen Millet Buluşması’nda yoğun bir kalabalık vardı. Bu ilginin çoğunluğunun orta yaşlı ve yaşlı nüfustan geldiğini gözlemlediğin bu halk buluşmasında gençlerin sayısı oldukça azdı. Çanakkale ziyaretinin hafta içi ve okul saatlerinde yapılmış olması gençlerin katılımını sınırlı sayıda tutsa da, sonraki Millet Buluşmaları’na muhalefetin genç kitleyi toplamak adına herhangi bir girişimi olup olmayacağını ise ancak zamanla görebileceğiz.  

Muharrem Erkek ve Mehmet Akın bakan olacak

Günün belki de en önemli gelişmesi Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının sonunda Enerji ve Altyapı Projelerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın ile Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i yanına davet etmesiyle gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, “Unutmayın; Balıkesir’in ve Çanakkale’nin birer bakanı olacak” diyerek kabinede görev vereceği iki bakanı işaret etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.