Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan, ortakları ve akla, vicdana uzak halleri

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’ndaki ortakları BBP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ın söylemlerini ele aldı.

Murat Yetkin, Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici’nin TİP lideri Erkan Baş’ı Boşnak göçmeni olması ve Almanya’da bir işçi ailesinde doğması üzerinden hedef göstermesine değindi.

Yetkin, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu tarafından Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi başlıklı 6284 sayılı kanunu savundukları için hedef alındığını hatırlattı.

Yeniden Refah Partisi’nin aday toplantısında erkek partililerin, bir kadın milletvekili adayının erkeklerle aynı yerde durması ve aynı fotoğraf karesinde bulunmasına tepki gösterdiğine dikkat çeken Yetkin, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun kadın erkek eşitliği karşıtı açıklamalarına vurgu yaptı.

Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Şu ikiyüzlü ‘Kürt kardeşlerimiz’ söylemi altında PKK’nın terör eylemleri arkasına gizlenmiş Kürt ayrımcılığı yetmiyormuş gibi Cumhur ortakları şimdi de Balkan göçmenleri ayrımcılıklarını açığa vurmaya başladı. BBP lideri Destici’nin solcu düşmanlığı arkasına gizlenmiş ‘muhacir’ ayrımcılığından söz ediyorum.Muhacir, Suriyeli olunca ‘ensar’ muhabbeti, Balkan Türkleri, Müslümanları olunca ‘Tito artığı’, ‘ajan’, öyle mi?

Bana kalırsa işin bir ucunda Mustafa Kemal Atatürk dahil İstiklal Savaşı’nın neredeyse bütün önder kadrolarının Balkan ve Kafkas kökenli Türk ve Müslümanlar olmasıdır bir türlü hazmedemediği bu kafanın. Bu kafa ‘Keşke Yunan kazansaydı da Hilafet kalsaydı’ kafasıyla aynıdır.

Bakalım daha ne marifetlerini göreceğiz? Diyeceksiniz ki ortakları böyle de Erdoğan farklı mı? Ona da geliriz ayrı bir yazıda.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

B

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.