Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA play-in ikinci gün karşılaşmaları geride kaldı: Toronto Raptors, Chicago Bulls engelini aşamadı – Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans’ın sezonunu bitirdi

NBA’de play-in turnuvasının ikinci gün karşılaşmaları geride kaldı. Doğu Konferansı dokuzuncu ve onuncu sıra takımlarının karşı karşıya geldiği eşleşmede Chicago Bulls deplasmanda 19 sayıdan geri gelerek Toronto Raptors’ı 109-105’lik skorla mağlup etti. Bulls sekizinci sıra için cumartesi günü saat 02.00’de Miami Heat ile karşılaşacak. Batı Konferansı’nda ise 10. Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans’ı 123-118’lik skorla mağlup ederek, sekizincilik karşılaşmasında Minnesota Timberwolves’un rakibi oldu. 

Toronto Raptors 105-109 Chicago Bulls

Doğu Konferansı’nda dokuzuncu ve 10. sıra takımları Toronto Raptors ile Chicago Bulls’u karşı karşıya getiren eşleşmede, Chicago Bulls deplasmanda 19 sayı farktan geri dönerek 109-105’lik skorla galip geldi. NBA play-in’lerinde ilk kez galip gelen 10. sıra takımı olan Chicago Bulls, sekizinci sıra için cumartesi günü saat 02.00’de Miami Heat deplasmanına çıkacak. Kaybeden taraf Toronto Raptors ise sezonu noktaladı.

Chicago Bulls’ta Zach Lavine 32’si ikinci yarıda olmak üzere toplamda 39 sayı, 6 ribaund, Demar Derozan 23 sayı ve 7 ribaund, Nikola Vucevic 14 sayı ve 13 ribaund ve Patrick Williams da 10 sayı kaydetti. Toronto Raptors’ta ise Pascal Siakam 32 sayı, 9 ribaund ve 6 asist, Fred VanVleet 26 sayı, 12 ribaund ve 8 asist, Scottie Barnes 19 sayı ve 10 ribaund ve O.G. Anunoby 13 sayı kaydetti.

Zach Lavine’in performansı:

Demar Derozan’ın kızı Diar Derozan, Toronto Raptors oyuncuları serbest atış çizgisine geldiği anlarda attığı çığlıklarla geri dönüşün mimari oldu. Raptors takım halinde 18 serbest atış kaçırarak, sezonun en çok faul atışı kaçırdığı maçı oynarken, kullandıkları 36 serbest atışta yalnızca %50 isabet oranı kaydedebildi!

Demar Derozan, “Serbest atış sırasında çığlık duydum ve arkama baktım. ‘Kahretsin, çığlık atan benim kızım mı?’ dedim.”

Karşılaşmanın büyük heyecana sahne olan son 3 dakikasını buradan izleyebilirsiniz.


Karşılaşmanın özeti:

New Orleans Pelicans 118-123 Oklahoma City Thunder

Batı Konferansı’nda dokuzuncu New Orleans Pelicans ile 10. Oklahoma City Thunder’ı karşı karşıya getiren mücadelede ise Oklahoma City Thunder, deplasmanda 118-123’lük skorla galip geldi. Thunder, sekizinci sıra için cumartesi günü saat 04.30’da Minnesota Timberwolves deplasmanına konuk olacak. New Orleans Pelicans ise play-in aşamasında sezona veda etti.

Oklahoma City Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 32 sayı ve 5 ribaund, Josh Giddey 31 sayı, 9 ribaund ve 10 asist, Luguentz Dort 27 sayı ve 5 ribaund ve Jalen Williams da 11 sayı kaydetti. New Orleans Pelicans’ta ise Brandon Ingram 30 sayı, 6 ribaund ve 7 asist, Herbert Jones 20 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Trey Murphy III 21 sayı, Jonas Valanciunas 16 sayı ve 18 ribaund ve CJ McCollum da 14 sayı kaydetti. 

Shai Gilgeous-Alexander’ın performansı:

Josh Giddey’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

NBA’de play-in sisteminin gelmesinden bu yana ilk kez 10. sıra takımları maçlarını kazandı:

NBA play-in’lerinde yalnızca iki maç kaldı: (Galip gelecek takımlar sekizinci sıradan play-off’lara girecek)

Miami Heat – Chicago Bulls: 15 Nisan Cumartesi 02.00

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder: 15 Nisan Cumartesi 04.30

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.