Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore içine kapanık gençlere aylık 490 dolar verecek

Güney Kore’de genç işsizliği ve sosyal sorunlarla oluşan içe kapanıklık önemli bir problem. Doğum oranlarının da düşmesiyle beraber önlemleri artırmaya çalışan Seul hükümeti, bu gençlere sosyalleşmeleri için aylık 490 dolar vermeye hazırlanıyor.

Araştırmalara göre içine kapanıklık sorunu yaşayanların yüzde 40’ı, dezavantajlı bir geçmişe sahip. Bu sorunu yaşayan insanlar geçmişte yaşadıkları aile içi şiddet veya ekonomik problemlerin, şu an içe kapanıklık yaşamalarına neden olduğunu söylüyor. Güney Koreli gençlerin yaşadığı içe kapanıklık sonucu, ülkede yüksek bir genç işsizlik oranı var. Yüzde 7.2’lik işsizlik oranı, ülkedeki doğum oranlarını da etkilemiş durumda. Ülke 0.78 ile, dünyada doğum oranı 1’in altında olan tek ülke konumunda.

Güney Kore Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı’nın aldığı yeni bir kararla, genç nüfusa eğitim, iş ve sağlık hizmetleri konusunda yardımcı olunacak. Aynı zamanda 9 ve 24 yaş arasında olan, aşırı içe kapanıklık yaşayan gençlere aylık 650.000 won (490 dolar) değerinde destek verilecek. Amaç, gençlerin evlerinden çıkmasının ve sosyalleşmesinin teşvik edilmesi.

Güney Kore’de yaşları 19 ve 39 arasında olan yakaşık 350.000 kişinin, yalnız veya izole bir şekilde hayatını sürdürdüğü düşünülüyor. Hükümet, bu gençlerin günlük hayata tekrar adapte olmasını istiyor. Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol da, ülkenin doğum oranlarının artırılmasının “en önemli ulusal ajandaları” olduğunu söylemişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.