Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de hayvanseverlerden at yarışına baskın | 118 kişi tutuklandı

İngiltere’nin en önemli at yarışı etkinliklerinden “Grand National”a hayvan hakları savunucularının protestosu damga vurdu. Üç atın hayatını kaybettiği etkinlikleri protesto eden 118 kişi tutuklandı.

Merseyside’daki meşhur Aintree pisti, Grand National’a ev sahipliği yaptı. 70 bin izleyicinin geldiği etkinliklerin en çok konuşulan olayları ise pistin dışında yaşandı. “Animal Rising” (Hayvanlar Ayaklanıyor) isimli hayvan hakları savunucusu derneğe üye onlarca kişi, pisti işgal etti. Protestoculardan bazıları kendilerini çitlere yapıştırmaya ve kelepçelemeye çalışsa da, hedeflerine ulaşamadı. Toplam 118 protestocu, Merseyside Polisi tarafından tutuklandı. Yerel saatle 17.15’te başlaması gereken yarış, 17.29’da başladı.

“Hayvanlara zulmün her türlüsünün” karşısında olduğunu belirten protestocu grubun, Aintree’ye olan öfkesinin nedeni yaşanan at ölümleri. Bu yıl düzenlenen Grand National’da, üç at öldü. Hill Sixteen, Dark Raven ve Envoye Special, farklı nedenlerle hayatlarını kaybetti.

Animal Rising üyelerinden biri eylemlerinin gerekçesini şöyle açıkladı: “Biz hayvanseverlerden oluşan bir ulusuz ama bu güzel yaratıkların her gün yaşadıkları adil değil. Hayvanları incitmeden onları sevmenin yolunu bulmalıyız. Eminim Aintree’ye gelen herkes atları sevdiklerini söyleyecektir ama atların yaşadığı ızdırap hepimizi şoke etmeli. Bu yüzden atların hayatlarıyla bahis yapmaktansa, bedenimi onlar ve pistteki ölümün arasına koymayı seçtim.”

Protestocu gruplardan biri olan Animal Aid de, masum atların para kazanma kaygısıyla sömürülmesinin son bulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.