Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alabama’da doğum günü partisine silahlı saldırı: 4 ölü, 28 yaralı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Alabama eyaletinde 16 yaşına giren bir çocuğun doğum günü partisine düzenlenen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Saldırganın kimliği henüz belli değil.

Saldırı, Alabama’nın Dadeville şehrinde meydana geldi. Saldırının gerçekleştiği dans stüdyosundakilerin çoğu, 18 yaşından küçük kişilerdi. En az dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, bazıları ağır olmak üzere 28 kişi ise yaralandı. Saldırganın kimliği henüz belli değil ve güvenlik güçleri saldırganı bulmanın, uzun ve meşakkatli bir süreç olabileceğini belirtti.

Saldırının yaşandığı Dadeville şehri, 3200 kişilik nüfusa sahip ufak bir yerleşim yeri. Dadeville sakinleri, şehirde daha önce hiç bir şiddet eylemi yaşanmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden saldırının ardından, silah yasalarının sıkılaştırılması çağrısını yineledi. Sadece 2023’te ABD’de 160 silahlı saldırı meydana geldi. Bu saldırılarda 200’den fazla kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla kişi ise yaralandı.

Alabama Valisi Kay Ivey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kurbanları andı ve güvenlik güçleriyle yakın çalışma içinde olduklarını söyledi. Ivey’nin paylaşımın altına tepki yağdı. Alabama, vatandaşların silah sahibi olması önünde engel olmayan bir eyalet olarak öne çıkıyor.

Cumhuriyetçi Parti üyesi Ivey de silah bulundurma ve taşıma kanunlarının sıkı bir destekçisi. Vali Ivey, geçen yıl imzaladığı bir yasayla, kamuya açık alanlarda saklanmış bir silah taşımak için izin gerekliliğini kaldırmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.