FIBA EuroLeague Kadınlar 2023 Final-Four finalinde, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 99-60’lık skorla mağlup eden Fenerbahçe Alagöz Holding şampiyon oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding’den Breanna Stewart Final-Four MVP’si ödülünü kazandı.
Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen FIBA EuroLeague Kadınlar 2023 Final-Four finalinde, Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 99-60’lık skorla mağlup eden Fenerbahçe Alagöz Holding, tarihinin ilk EuroLeague şampiyonluğunu elde etti. Beşinci finalinde ilk şampiyonluğuna ulaşan sarı-lacivertliler, bu zaferle birlikte hem kadınlar hem de erkeklerde EuroLeague kupasını müzesine götüren ilk takım olarak tarihe geçti.
Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, ilk 2 dakikayı 7-2 üstün geçirdi. Ancak Breanna Stewart’ın sayıları ile üstünlüğü ele alan Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyreğin bitimine 3:40 kala skoru 20-12’ye getirdi ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi molasını kullandı. Mola dönüşünde Breanna Stewart’ın sayıları ile farkı daha da açan sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 29-17 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin ilk 3 dakikasını 8-0’lık seriyle geçiren Fenerbahçe Alagöz Holding, farkı 20 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde Kayla McBride’ın üst üste üçlükleriyle farkı daha da açan Fenerbahçe Alagöz Holding ilk yarıyı 57-24 üstün kapatmayı başardı.
Üçüncü çeyrekte de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi farkı kapatmaya çalışsa da Fenerbahçe Alagöz Holding rakibinin yaklaşmasına izin vermedi ve son çeyreğe 77-44 üstün girmeyi başardı. Son çeyreğe de 8-2’lik seriyle giren Fenerbahçe Alagöz Holding, bitime 7:03 kala skoru 85-46’ya getirdi ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi molasını kullandı. Moladan 5-2’lik seriyle dönen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi farkı biraz olsun azaltmaya çalışsa da son 5 dakikaya 87-51 Fenerbahçe Alagöz Holding üstünlüğü ile girildi. Son bölümde de farkın kapanmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler karşılaşmadan 99-60’lık skorla galip ayrılarak, FIBA EuroLeague Kadınlar 2023 şampiyonu oldu.
Fenerbahçe Alagöz Holding’de Breanna Stewart 35 sayı ve 6 ribaund, Kayla McBride 16 sayı, 6 ribaund ve 5 asist, Satou Sabaly ve Olcay Çakır 11’er sayı ve Emma Meesseman da 10 sayı ve 7 ribaund kaydetti.
ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nde ise Aleksandra Crvendakic 10 sayı ve 7 ribaund, Elizabeth Williams 10 sayı ve 5 ribaund, Sinem Ataş ve Laura Cornelius da 10’ar sayı kaydetti.
Karşılaşmanın özeti:
Fenerbahçe Alagöz Holding kupasına kavuştu:
Final-Four’da MVP (En Değerli Oyuncu) Fenerbahçe Alagöz Holding’den Breanna Stewart seçildi:
Haber: Yahya Kemal Doğan
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.