Güne Bakış (17 Nisan 2023): Selahattin Demirtaş’tan Muharrem İnce çıkışı | Kılıçdaroğlu İstanbul’da

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da. Kılıçdaroğlu Çatalca’da süt sığır yemi dağıtımı yaptı ve vatandaşlar ile buluştu, Beylikdüzü Hacı Naif Akkuş Camisi’ne ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’nde Kadir Gecesi İftarı’na katıldı. Kılıçdaroğlu’na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını yanıtladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren Selahattin Demirtaş, “Bugünkü seçim matematiğinde İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden Erzincan’da birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, Seçim Özel yayınında Sahra Atila ve Senem Görür’ün sorularını yanıtladı. Seçim kampanyası için Erzincan’da bulunan ve seçim otobüsünden yayına bağlanan Sarıgül, Millet İttifakı’nı destekleme kararını nasıl aldığını anlattı. Sarıgül, Muharrem İnce’nin adaylığı hakkında isim vermeden şu eleştiride bulundu: “Siyasette insanların kumandası başkasının elinde olmamalı.”

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Kılıçdaroğlu’nun İstanbul-Beylikdüzü’ndeki temaslarını, Prof. Dr. Mesut Yeğen ile Muharrem İnce’nin açıklamalarını ve seçime etkisini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.