Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da eski milletvekili Atik Ahmed ve kardeşi, polis koruması altında suikasta uğradı ve öldürüldü

Hindistan, Ahmed kardeşlerin polis koruması altında öldürülmesini tartışıyor. Allahabad kentinde daha önce adam kaçırmaktan hüküm giyen eski milletvekili Atik Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, canlı yayın sırasında uğradıkları suikast sonucu öldürüldü. Ahmed kardeşler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere polisler tarafından hastaneye götürülüyordu.

Uttar Pradeş eyaletinde meydana gelen olayda silahlı saldırgan, Ahmed kardeşlere ateş etmek için gazeteci kılığına girdi ve yaklaşarak ateş etti. Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda silahlı kişinin Atik Ahmed’in şakağına doğru tabanca doğrulttuğu ve yakın mesafeden çok kez ateş ettiği görülüyor. Saldırının ardından iki kardeş, dakikalar içinde hayatını kaybetti. Saldırıda bir polis memuru da yaralandı. Üç saldırgan suikastın ardından teslim oldu.

Suikastın ardından ülkede bir kaos çıkmasından endişe eden Uttar Pradeş yönetimi, eyalet genelinde dörtten fazla kişinin bir araya gelmesini yasakladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin partisi tarafından yönetilen Uttar Pradeş eyaletinde yetkililer, cinayetle ilgili adli soruşturma talimatı verdi.

Ahmed kardeşlerin öldürüldüğü an.

Ahmed kardeşler kim?

Eski milletvekili Atik Ahmed ve kardeşi Eşref’in Hindistan’da yerel bir suç örgütünün en önemli üyeleri olduğu iddia ediliyordu. Ahmed kardeşler, uzun yıllardır adam kaçırma ve cinayet gibi suçlar nedeniyle soruşturuluyordu. Yerel bir mahkeme, Mart 2022’de Ahmed ve iki kişiyi adam kaçırma suçundan müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Atik Ahmed’in oğlu Esad Ahmed de geçtiğimiz günlerde polis ile girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.