Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Cengiz Çandar ile Hulusi Akar’ın söyledikleri ve söylemedikleri

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yeşil Sol Parti (YSP) milletvekili adayı Cengiz Çandar’ın tartışılan açıklamalarını ele aldı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın dün (16 Nisan) Kayseri’deki AKP aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Teröristler birtakım siyasi partilerle işbirliği yapıyor. Bu siyasi partiler de ittifaklarda buluşuyorlar. Bazıları bilinçli şekilde teröristleri cesaretlendiriyor” dediğine, salondan “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganı atılması üzerine ise “Onun da zamanı gelecek, bekleyin” yanıtını verdiğine dikkat çeken Yetkin, “Neyi bekleyecektik? AK Parti hükümeti seçimi kazanmadan önce, ya da kazanırsa sonrasında ‘Vurun, gerekirse ölün’ mü diyecekti öfkeyle beslenmiş kalabalıklara?” diye sordu.

Yeşil Sol Parti’den (YSP) milletvekili adayı gösterilen Cengiz Çandar’ın, T24’de Cansu Çamlıbel’le mülakatındaİslam ile demokrasi birlikte olmadı, olmayacak ve olmamalı” açıklamasına da değinen Yetkin, şu değerlendirmede bulundu:

“Cengiz Abi’nin Orta Doğu müktesebatını biliyoruz. Filistin gerilla kamplarından -halen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politika danışmanları arasındaki İlnur Çevik’le birlikte- Talabani’nin Süleymaniye’deki karargâhına dek uzanan bir geçmişi var; Mezopotamya Ekspresi kitabında yazılı. Ama -tıpkı Erdoğan’ın ‘Rabbim affetsin’ dediği gibi- ne Fethullahçıların gerçek yüzünü anlayabilmiş ne de Türkiye’deki İslamcıların Müslüman Kardeşlerle, ya da İhvancılarla ‘iltisakını’.

Çandar’ın ‘İslam bu değil’ demesine de takıldım; İslamı AK Partililerden de Fethullahçılardan da daha iyi bildiğine ve kavradığına inanıyor. Bir de gazeteci Jonathan Randall’ın özellikle Kürt sorunu konusunda ‘Ben gazeteciyim’ deyip İngilizce deyimle ‘siyaset mühendisliğine’ soyunmamasını eleştirmiş Cengiz Abimiz; bence doğrusunu Randall yapmış.

Aslında haksızlık yapmayayım: Çandar’a göre Fethullahçıların en büyük günahı PKK/KCK soruşturmaları olmuş. 15 Temmuz’dan o kadar emin değil, ‘Bilmediğimiz şeyler var’ diyor. Bizim de var. Yeni Meclis kulisinde AK Parti Kayseri Milletvekili Akar’a sorar, o da anlatırsa hepimiz daha fazla öğrenebiliriz.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

,

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.