Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de siyah bir gence yanlış kapıyı çaldığı için ateş edildi

Missouri’nin Kansas City eyaletinde yanlış kapı zilini çalan siyah genç Ralph Yarl, beyaz ev sahibi tarafından iki kez vuruldu. Yarl, yaralı olarak kurtuldu.

Yarl ailesi, 16 yaşındaki Ralph’in genç kardeşlerini arkadaşlarının evinden almaya gittiğini ama adresi karıştırdığını söyledi. Adresi karıştırdıktan sonra 84 yaşındaki Andrew Lester’ın zilini iki kez çalan Yarl’a iki el ateş edildi. 16 yaşındaki genç başından ve kolundan yaralandı. Ralph, saldırıya uğradıktan sonra çevredeki ev sakinlerinden yardım aldı.

Ralph Yarl

Birinci derece saldırıyla suçlanan Lester’a yapılan suçlamaların arasında nefret suçu veya ırkçılık bulunmuyor. Polisin olay anından sonra Lester’ı sorgulaması ve sorgulamanın ardından 84 yaşındaki ismi serbest bırakması, Kansas City’de protestolara neden oldu. Protestocular, Lester’ın evinin önünde toplandı.

Olayın nasıl olduğu ise net değil. Savcılara göre silah ateşlenmeden önce hiç diyalog yaşanmadı. Yarl ailesinin avukatlarından biri Lester’ın Ralph’a, “Bir daha buraya gelme” dediğini ve ateş ettiğini söyledi. Lester polislere, birinin zorla evine girmeye çalıştığını sandığını söyledi. Savcılara göre, Missouri eyaletinin sakinleri tehlikede olduklarını hissettikleri an güç kullanabilir.

Andrew Lester

Hastaneden taburcu olan Ralph, evinde tedavisini sürdürüyor. Aile, Başkan Joe Biden’ın da kendilerini aradığını söyledi. Biden, genç isim iyileştikten sonra aileyi Beyaz Saray’a davet etti. Viola Davis, Justin Timberlake, Halle Berry, Kerry Washington ve Patrick Mahomes gibi meşhur isimler olayı kınadı.

Ralph Yarl’ın tedavisi için 2.1 milyon dolar toplandı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.