Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı: Napoli’ye Milan karşısında galibiyet lazım – Chelsea’nin konuğu Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş heyecanı bugün (18 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Napoli, 1-0 yenildiği maçın rövanşında Milan’ı sahasında konuk edecek. Chelsea ise Real Madrid karşısında sürpriz peşinde koşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Napoli-Milan karşılaşması nefesleri kesecek

image.png

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş heyecanı bugün (18 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Napoli, Diego Armando Maradona Stadyumu’nda ezeli rakibi Milan ile kozlarını paylaşacak. TSİ. 22.00’de başlayacak karşılaşmada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çalacak. 

İtalya Serie A’da şampiyonluğa koşan Napoli, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarihinde ilk kez yarı final sevinci yaşamayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda sahasında Milan’ı konuk edecek olan Napoli’nin işi oldukça zor. İlk maçı 1-0 kaybeden mavi-beyazlılar, bu ay oynanan lig maçında ise rakibine 4-0 mağlup oldu. 

Evinde oynadığı son 12 Şampiyonlar Ligi maçını kaybetmeyen Napoli (9 galibiyet, 3 beraberlik), son mağlubiyetini Kasım 2017’de Manchester City’den aldı. İtalya temsilcisi, bu sezonki dört iç saha karşılaşmasını da 3+ gol atarak kazandı. Ancak Napoli, Avrupa kupalarında ilk maçını kaybettiği son 10 eleme turu eşleşmesinde turnuvaya veda etmekten kurtulamadı. 

Bu sezon Napoli formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada çıktığı dört maçta beş gole katkıda bulunan Piotr Zielinski, 49 dakikada bir skora doğrudan etki etmeyi başardı. 

image.png

Stefano Pioli’nin çalıştırdığı Milan, İtalya Serie A’da bu sezon hayal kırıklığı yarattı. Tamamen UEFA Şampiyonlar Ligi’ne odaklanan kırmızı-siyahlılar, ilk maçı kazanarak avantajı cebine koydu.

Napoli’ye konuk olduğu son üç maçı kazanan Milan, rakibi karşısındaki en uzun galibiyet serisini yaşıyor. Kırmızı-siyahlılar, bu sezon Napoli’ye konuk olduğu tek resmi maçı 4-0 kazanmayı başardı. 2006-2007 sezonundan bu yana ilk kez Devler Ligi’nde yarı finale kalmayı amaçlayan Milan, turnuvada ilk ayağını kazandığı eleme turlarında sadece iki kez turnuvaya veda etti. 

Milan’ın yıldız futbolcusu Olivier Giroud, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki dokuz maçında dört gol ve iki asiste imza atarak altı gole doğrudan katkıda bulundu. 

Milan’ın Napoli’yi 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.