Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Absolut Votka Rusya’ya ihracatını sonlandırdı

İsveçli votka üreticisi Absolut, Rusya’ya ihracatını sonlandırma kararı aldı. Bu karar karar, şirketin Rusya’ya tedarikini yeniden başlamasından bir hafta sonra verildi. Şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bir ay sonra ihracatı durdurma kararı almış fakat geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta ürünlerin Rusya’ya tedariğinin yeniden başlamasıyla şirket eleştirilerin hedefine konulmuştu. Hatta İsveç’te bulunan çok sayıda kafe ve barda Absolut marka votkalar raflardan çekildi, siyasîler de bu kararı kınadı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da ihracat yasağının sonlandığını duyunca çok şaşırdığını söyledi.

Absolut’un CEO’su Stephanie Durroux, eleştirilerin ardından yanıt verdi ve yeniden yasak getirildiğini duyurdu. Durroux’un açıklaması şöyle:

“Çalışanlarımıza ve ortaklarımıza özen gösterme yükümlüğümüz olduğunu kabul ederek, onların herhangi bir tezahürde ağır eleştirilere maruz kalmasına izin veremeyiz. Bu nedenle The Absolut Company, markasını Rusya’ya ihraç etmeyi durdurma kararı aldı.”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Absolut’un sahibi Fransız Pernod Ricard, yıllık satışlarının yüzde 3’ünü Rusya pazarında yapıyordu. Şirket, Absolut Votka’yı Rusya pazarından çekse de bazı ürünlerini Rusya’ya satmaya devam edecek.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.