Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin’e konuştu: “IMF ile görüşmüyoruz, ülkeyi dilenciye çeviren Erdoğan”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin‘e konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gizli pazarlıklar yürütmek ve Londra’daki tefecilerle görüşmekle suçlamasına sert yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Nisan’da İstanbul Finans Merkezi’nin bankacılık bölümünün açılışında, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Türkiye’ye 300 milyar dolar temiz para getireceğim” sözleri nedeniyle hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanırsa Türkiye’yi gizli görüşmeler yürüttüğü IMF’ye muhtaç edeceğini ileri sürdü. Erdoğan, ertesi gün Afyonkarahisar’da konuşurken de CHP lidarini “Londra’dan para almak” ve “Emperyalistlerin Truva atı” olmakla suçladı.

YetkinReport’a konuşan Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bütün bunları düzelteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın suçlamalarına şu yanıtı verdi:

“Dilin kemiği yok. Dertleri Türkiye’ye yatırım getirmek değil, doları nasıl tutacakları. Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz. Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz.”

Temas kurduğu IMF kaynaklarının iddialarla yorum yapmaktan kaçındığını belirten Murat Yetkin, IMF konularına hakim uluslararası mali çevrelerden kaynakların ise “özellikle 2019 olayından sonra IMF’nin Erdoğan ve AK Parti hükümetinin tepkisiyle karşılaşmamak için Türkiye’de muhalefet ile görüşmekten özellikle kaçındığını” söylediklerini yazdı.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.