Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oluyor: Bayern Münih, Manchester City karşısında mucize peşinde – Inter’in konuğu Benfica

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş heyecanı bugün (19 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Bayern Münih, 3-0 kaybettiği maçın rövanşında Manchester City’yi konuk edecek. Benfica ise Inter karşısında sürpriz peşinde koşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Bayern Münih, Manchester City karşısında mucize peşinde 

image.png

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş heyecanı bugün (19 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Gecenin merakla beklenen maçında Bayern Münih, sahasında Manchester City’yi konuk edecek. Allianz Arena’da oynanacak müsabakada Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin düdük çalacak.

Almanya Bundesliga’da liderlik koltuğunda oturan Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazanmanın hesaplarını yapıyordu. Sürpriz şekilde Julian Nagelsmann ile yollarını ayırarak göreve Thomas Tuchel’i getiren Bayern, tecrübeli çalıştırıcısıyla ilk Devler Ligi maçında Manchester City’ye 3-0 kaybederek hayal kırıklığı yaşadı.

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçını 3+ kaybettiği çift ayaklı eleme turunda yoluna devam etmeyi başaran beşinci takım olmayı amaçlıyor. Almanya temsilcisi, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi eleme turlarında sadece iki kez bir eşleşmedeki iki maçı da kaybetti. 

Leon Goretzka, bu sezon Bayern Münih formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde en fazla skora katkı sağlayan isim oldu. Alman yıldız, 2 gol ve 4 asistlik performansın altına imza attı. 

https://twitter.com/FCBayern/status/1648567100003483649?s=20
image.png

İngiltere Premier Lig’de lider Arsenal’i takibini sürdüren Manchester City, tmamen UEFA Şampiyonlar Ligi’ne odaklanmış durumda. Uzun yıllardır yapılan yatırımlara karşı bir türlü Devler Ligi’nde mutlu sona ulaşamayan City’de bu sezon başlıca hedef, İstanbul’un ev sahipliği yapacağı finalde kupayı müzesine götürmek.  

Bayern Münih ile oynadığı son iki maçı kazanan Manchester City, Alman takımlarına rakip olduğu son 20 Şampiyonlar Ligi maçının ise sadece birini kaybetti. 

Manchester City formasıyla çıktığı yedi Şampiyonlar Ligi maçında 11 gol atan Erling Haaland, turnuva tarihinde bir kulüp adına 11 gole en kısa sürede ulaşan oyuncu konumunda. Norveçli yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 45 karşılaşmada ise 53 kez gol sevinci yaşadı.  

İki takım arasında oynanan ilk maçın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.