Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, “Memur Teoman”ı ziyaret etti: “Hangi belgeyi yok ederseniz edin Bay Kemal yolsuzlukların izini bulacak”

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Memur Teoman”ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından “sözde memurlara” seslendiğini belirterek, “Hangi belgeyi yok ederseniz edin, Bay Kemal mutlaka o yolsuzlukların izini bulacaktır” dedi. 

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab’ın sahte evrakla Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınlarla ilgili tutanak tutan ve kendisine teklif edilen rüşveti reddeden “Kahraman Memur Teoman” olarak bilinen Teoman Coşkun Dudak ile bir araya geldi. 

“Memur Teoman’a sahip çıkmak, devlete sahip çıkmak demektir”

Teoman Coşkun Dudak’ı İzmir’de, evinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün devleti için çalışan, yolsuzluklara boyun eğmeyen, haksızlıklara karşı duran bir devlet memurunu ziyaret ettim. ‘Memur Teoman’ı ziyaret ettim. ‘Memur Teoman’, bir devlet memuru, saygın bir kişi, gümrükte çalışıyor. Kendisine teklif edilen rüşvetleri almayan, almadığı için biraz ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bir kişi. Bu kişiye sahip çıkmak, devlete sahip çıkmak demektir. Çünkü bunlar partilerin memuru değil, devletin memuru. ‘Memur Teoman’ ve ailesini ziyaret etmek, onlarla kısa da olsa bir sohbet gerçekleştirmek benim için çok güzel bir olay. ‘Memur Teoman’ 15 Mayıs’tan sonra çok daha güzel yerlerde olacak. Devletin itibarını, saygınlığını koruyan, devleti için çalışan bir memur olarak görevini sürdürecek.”

“Belge imha etmeye kalkan sözde memurlara sesleniyorum…”

Kılıçdaroğlu, hükümet değişikliğine karşı belge imha eden “sözde memurlar” olduğunu belirterek, bu memurlara da seslendi: 

“Şu an devletin içinde olup devlet memuru gibi değil parti memuru gibi çalışan, 15 Mayıs’tan sonra acaba belgeler Bay Kemal’in eline geçer mi diye belge imha etmeye kalkan sözde memurlara seslenmek isterim. Hangi belgeyi yok ederseniz edin, Bay Kemal mutlaka o yolsuzlukların izini bulacaktır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını onların burnundan fitil fitil getirecektir. Bu devletin, ‘Memur Teoman’ gibi devlete sahip çıkan, aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacı var. Parti memuru olup da adı yolsuzluklara bulaşan kişilerle bizim işimiz yok. Bunları devlet kademelerinden tasfiye etmek de bizim görevimiz. Bütün ‘Memur Teomanlara’, ülkesi, devleti, vatandaşları için çalışanlara, onlara hizmet edenlere İzmir’den selam olsun.”

Reza Zarrab’ın Memur Teoman hakkında söylediklerini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu adam dürüst adam, dürüst adama sahip çıkmak Bay Kemal’in görevi” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Memur Teoman’dan sıkça bahsederek “Bütün memurlar, Memur Teoman gibi çalışacak”, “Bize fotoroman Süleymanlar değil, memur Teomanlar lazım. Memur Teomanların sayısını artıracağız” demişti. 

“Kahraman Memur Teoman” kimdir?

Eski Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak, 17-25 Aralık soruşturması kapsamında gündeme gelmişti. Reza Zarrab’ın Gana’dan Türkiye’ye getirdiği 64.5 milyon dolarlık 1.5 ton altın için sahte evrak verildiği, ‘Memur Teoman‘ın tutanağı sayesinde devletin kasasına 57 milyon lira girdiği ortaya çıkmıştı. Olayın ardından Dudak’ın İstanbul’dan Gaziantep’e tayini çıktı. Dudak, sürüldüğü iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Mevzuat gereği sekiz yılımı tamamladığım için Gaziantep’e tayin edildim. Gaziantep her arkadaşımın gönüllü isteyeceği yerdir” demişti. 

O dönem yayımlanan tapelerde, Reza Zarrab’ın Rüçhan Bayar ile yaptığı konuşmalarda, Dudak’ın rüşvet almadığını belirterek,“Teoman’a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor” dediği ortaya çıkmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.