Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oldu: Manchester City, Bayern Münih engelini rahat geçti – Inter, yarı finalde Milan’ın rakibi oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş heyecanı sona erdi. Manchester City, 3-0 kazandığı maçın rövanşında Bayern Münih ile 1-1 berabere kalarak yarı finale yükseldi. Inter ise 2-0 kazandığı maçın rövanşında Benfica ile 3-3 berabere kalarak yarı finalde ezeli rakibi Milan’ın rakibi oldu.

Manchester City sürprize izin vermedi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş heyecanı dün (19 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Gecenin merakla beklenen maçında Bayern Münih, sahasında Manchester City’yi konuk etti. Allianz Arena’da oynanan müsabakada Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin düdük çaldı.

Manchester City karşısına sürpriz yapmak için çıkan Bayern Münih, istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlandı. Thomas Tuchel’in ekibi, İngiltere temsilcisi karşısında uzun süre aradığı golü bulamadı. Manchester City ise 37. dakikada Erling Haaland ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Müsabakada ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıda oyunu dengeleyen Manchester City, 57. dakikada Haaland’ın kaydettiği golle öne geçti. Norveçli yıldız böylelikle City formasıyla çıktığı sekiz Şampiyonlar Ligi maçında 12. golünü atmış oldu. Maçın skorunu ise 83. dakikada penaltıdan fileleri sarsan Joshua Kimmich belirledi. Öte yandan Bayern Münih’te teknik direktör Thomas Tuchel, 86. dakikada kırmızı kart gördü. 

Manchester City, 3-0 kazandığı maçın rövanşında Bayern Münih ile 1-1 berabere kalarak yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Inter yoluna devam etti

Gecenin diğer maçında Inter ile Benfica karşı karşıya geldi. Deplasmandaki ilk maçı 2-0 kazanan İtalya temsilcisi, evindeki rövanş maçında Benfica ile 3-3 berabere kalarak yarı finale kaldı. Inter’in golleri Nicolo Barella, Lautaro Martinez ve Joaquin Correa’dan gelirken, Benfica’nın gollerini ise Fredrik Aursnes, Antonio Silva ve Petar Musa attı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmeleri belli oldu:

Inter-Milan

Manchester City-Real Madrid

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.