Millet İttifakı liderleri bayramı deprem bölgesinde karşıladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Osmaniye’deydi. 14 Mayıs seçimlerine dikkat çeken Uysal, özgürlük, adalet ve liyakat vurgusu yaptı.
“Türk demokrasisinin en zor sınavı ile karşı karşıyayız”
Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Millet İttifakı’nın Ramazan Bayramı dolayısıyla Osmaniye’de kurduğu Halil İbrahim Sofrası’nda vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. 14 Mayıs seçimlerine değinen Uysal, “Önümüzde bir tarihi kavşak var. Türk demokrasisinin belki de en zor sınavı ile karşı karşıyayız. Yalnız iktidarın belirleneceği bir seçim değil, nasıl yaşayacağımızı belirleyeceğimiz bir seçimle karşı karşıyayız. Müsaade edildiği kadar özgürlüğe, güvenliğe, refaha razı mı olacağız, hakkımızı mı alacağız; bunun belirleneceği bir seçim. Kimsenin ne olduğunu ifade etmekten imtina etmediği, herkesin korkusuzca yaşama hürriyetine sahip olduğu bir gelecekten bahsediyorum. Açan çiçeklerin evlatlarımızın mezarlarına değil, koklamaya doyamadığımız saçlarına takıldığı bir bahar. Çalışırken ilkini bile yaşayamamış emeklimize ikincisini yaşatacak, doğduğu topraklarda gelecek hayali kuramamış gençlere vatanlarına dair hayal kurduracak bir bahar” dedi.
“Yeter diyoruz”
Türkiye’yi yeniden eşit fırsatlar sunan ve refah dağıtan bir ülke haline getireceklerini söyleyen Uysal şöyle devam etti: “Biz, ‘Giderlerse gitsin’ denilen gençlerimize dönmeleri için imkân sağladığımızda memleketimiz için döneceklerini, bu ülke için yapabileceklerini biliyoruz. İşçilerimiz, emekçimiz hakkını aldığında, çiftçimiz ektiğinin karşılığını aldığında, iş insanlarımız haksız rekabete maruz kalmadığında sadece mal, hizmet değil, mutluluk üreteceğimizi, hatta ihraç edeceğimizi biliyoruz. İfşa olabilmiş yolsuzluk ve hukuksuzluklar sona erdirildiğinde milletimizin nereye erişeceğini biliyoruz. Onun için ‘yeter’ diyoruz. Herkes için adalet, herkes için demokrasi, nihayetinde herkes için zenginlik diyoruz.”
“Bu topraklar yıllarca kendine yetti, yine yetecek”
“Bu topraklarda öteki beriki olmayacak, senden benden ayrımı kalmayacak” diyen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Açlığın, yoksulluğun sınırı konuşulmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yıllarca dirsek çürütüp diplomasıyla işsiz kalan gençlerimiz, tahsilinin hakkını alacak. Bu topraklarda tek torpil, bu vatanın bir evladı olmak olacak. Devlet, birkaç şirket, üç-beş imtiyazlı kişinin değil, emek veren, hak bilen, layık olanın kazancına garanti verecek. Kadınların maruz kaldığı şiddeti değil, kadınların liderlik ettiği şirketleri konuşacağımız yarınlar gelecek. Bu topraklar yıllarca kendine yetti, yine yetecek. Bu ülke, bir olacak, her derdin üstesinden gelecek, yarınlarına güvenle bakacak. ‘Yeter, söz milletindir’ diyerek çıktığımız bu yolda, bugün yeniden 14 Mayıs 2023’ün, milletin kendi kaderine hakim olacağı bir gün olacağı inancına sahibiz. Size söz yine baharlar gelecek, hakkı ille kutlayacağımız bayramlar gelecek.”