Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezon sonu kontratı bitecek futbolcular: Messi, Benzema, İlkay ve daha niceleri

Taraftarı en az kupa kaldırmak kadar sevindiren bir diğer olgu da transfer sezonu. Medyascope Spor’dan Hasan Hüseyin Alimoğlu, kontratı biten 10 süper yıldızı sizler için yazdı.

Sezon sonu kontratı bitecek futbolcular: Messi, Benzema, İlkay ve daha niceleri

Ligin sonuna yaklaştıkça şampiyonluk yarışının yerini yavaş yavaş transfer yarışı alıyor. Çeşitli menejerlik oyunlarını oynayanların aşina olduğu şekilde kulüplerin transfer döneminde ilk yöneleceği isimler sözleşmesi sona eren futbolcular oluyor. Bonservisleri olmayan bu özgür futbolcuları maaş konusunda ikna ederseniz takımınıza rahatlıkla katabiliyorsunuz. Ancak bunun farkında olan futbolcular Türkiye’deki takımlardan bildiğimiz üzere imza parası “kopartmaya” çalışıyorlar.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncular listesine göz gezdirdiğimiz zaman bu transfer sezonunun çok hareketli geçeceğin kesin. Bu yıldızlar karmasından en öne çıkan 10 ismi sizler için derledim. 

1- Lionel Messi

Bu sezon müzesindeki tek eksik kupayı kazanan Lionel Messi için rüya gibi geçti. Katar’da düzenlenen kupada olağanüstü bir performans sergileyen Arjantinli “Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu” için önünde olan tek engeli böylelikle kaldırdı. Ancak Leo için kulüp kariyeri, milli takım kariyeri kadar harika geçmedi. Paris Saint Germain ile büyük ihtimalle şampiyon olacaklar ancak Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e elendikleri maçtan sonra Messi’nin ıslıklanması, Arjantinlinin peri masalı gibi geçen sezonunu bozdu. 

Lionel Messi’nin PSG ile süren çalkantılı ilişkisi ve sözleşmesinin sezon sonu sona erecek olması, Barcelona’yı devreye soktu. Teknik direktör Xavi, Messi’yi istediğini ve onu ikna etmek için telefonla sürekli iletişim halinde olduğunu açıklaması bu transferin olabileceğine dair beklentileri arttırdı. Messi’nin son günlerde 15 valizle İspanya’ya gezmeye gelmesi ise Barcelonalı taraftarları bir hayli heyecanlandırdı. 

2- Karim Benzema

Listede yer alan her isim, sezon sonu başka bir takımın formasını giymesi beklenen futbolcular değil elbette. Birkaç ismin sözleşme yenileme haberi lig sona ermeden duyurulacak belki de. Onlardan biri Karim Benzema. Cezayir asıllı Fransız yıldız 2009 yılından bu yana Real Madrid formasını terletiyor. Son yıllarda daha popüler olan Benzema, yıllardır Real Madrid’in as santrforu. Özellikle geçtiğimiz sezon kazanılan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda başrol oynayan Karim Benzema, bu sezon Real Madrid formasıyla çıktığı 36 maçta 26 gol atıp 6 asist üretti. 

3- Marcus Thuram

Bu sezon Bundesliga’da Borussia Mönchengladbach formasıyla 13 gol kaydeden Fransız golcü Thuram’ın sezon sonu takımından ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 1.90 boyundaki Thuram, boyuna rağmen patlayıcılığı ve hızı ile de dikkat çekiyor. Sezon ortasında Ronaldo ile yollarını ayıran ve Beşiktaş’tan Weghorst’u santrfor bölgesine transfer eden Manchester United, sezon sonu sözleşmesi bitecek Thuram ile ilgileniyor. 

4- İlkay Gündoğan 

Almanya milli takımının ve Manchester City’nin yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan, sezon sonu Manchester ekibi ile vedalaşacak. Geçen sezon Liverpool önünde kazanılan şampiyonluğa son maçta Aston Villa’ya attığı goller ile damga vuran İlkay, bu sezon City formasıyla 42 maçta 5 gol – 5 asistle oynadı. Barcelona’nın İlkay Gündoğan’ı istediği ve oyuncunun da bu teklife sıcak baktığı yazılıyor. 

5- Roberto Firmino

Bugün Sadio Mane’nin ve Mohamed Salah’ın Liverpool’da fırtına gibi estikleri yılları parmak ısırarak hatırlıyorsak bunda Roberto Firmino’nun payı büyük. Brezilyalı forvet, eski mevkisi 10 numaranın izlerini santrfor bölgesine taşıyarak iki kanat oyuncusunun ceza alanında topla buluşmalarına yardımcı olduğu kadar takımın ön alan pressini başlatarak Salah ve Mane gibi ayaklarla topun hızlıca buluşmasını sağlıyordu. Sezon başı gelen Nunez transferi ve devre arası takıma katılan Gakpo ile birlikte daha önceki senelerde formasını zaman zaman Jota’ya kaptıran Firmino için Liverpool’da yolun sonu anlamına geliyordu. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Firmino için Galatasaray’ın da devrede olduğu yazılıyor. 

6- Angel Di Maria 

Arjantinle Dünya Kupası’nı kaldıran ancak kulüp takımı ile istediği başarıyı yakalamayan bir diğer isim Angel Di Maria. Bu sezon Juventus ile çıktığı 31 maçta 8 gol atıp 7 asist üreten Dı Maria’nın İtalyan ekibi ile olan sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Puan silme cezası alan ve şampiyonluk yolundan hayli uzaklaşan Juventus, sene sonu kadroda yenilemeye gitmeyi düşünüyor. Di Maria’da bu yenilenmeden payını alacak kuşkusuz. Arjantinli yıldızı, Galatasaray’ın da istediği iddia ediliyor. 

7- Lucas Moura

Tottenham’ın hızı ile ünlü kenar forvet oyuncusu Lucas Moura’nın sözleşmesi sene sonu bitiyor. Moura, Tottenham’ın sene başı gelecek yeni hocasına göre kariyerine yön verecek. Ancak hangi teknik direktör gelirse gelsin, 30 yaşına gelen Moura’nın Tottenham’da kalması zor gözüküyor. Brezilyalı yıldız ile hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin ilgilendiği iddia ediliyor. 

8- Andrea Belotti

Roma’nın İtalyan santrforu Belotti’nin ismi geçtiğimiz transfer döneminde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe ile anılmıştı. Mourinho’nun kadrosunda yer alan Belotti’nin bu sezon sonu takımdan ayrılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bu sezon Roma forması ile 1407 dakika mücadele eden Belotti 4 gol atarken 1 de asist üretti. 

9- Kante

Türkiye’de hayli popüler bir figür olan Kante, geçtiğimiz sene verdiği bir röportajda Türkiye’yi sevdiğini söylemişti. Bu sezon sakatlıklardan başı kurtulmayan Kante’nin sene sonu Chelsea ile sözleşmesi sona erecek. Yaz dönemine kadar takımı Lampard’a emanet eden Chelsea yönetimi, Kante ile ilgili kararını yeni hocanın takımın başına gelmesinin ardından verecek. Kante, bu sezon Chelsea’de sadece 6 maçta forma giydi. 

10- Çağlar Söyüncü

Premier Lig’te Leicester City forması ile mücadele eden milli futbolcu Çağlar Söyüncü sezon sonu takımdan ayrılacak. Teknik direktör Brendon Radgers’in forma şansı vermediği Çağlar ile Atletico Madrid’in ilgilendiği iddia ediliyor. Çağlar, bu sezon Premier Lig’te sadece 4 maça çıktı.

Yazan: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.