Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilge Yılmaz, Murat Yetkin’e konuştu: “Bürokraside çalışmaya devam edeceklerimiz belli”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Murat Yetkin‘e konuştu. Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde mevcut bürokraside yer alıp yeni hükümette de çalışmak isteyecekleri isimleri belirlediklerini söyledi. Yılmaz, “Özellikle Merkez Bankası ve BDDK bürokratlarının yurtdışına kaçacağını düşünüyorum” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, dün (25 Nisan) Ankara’da bir grup gazeteciyle sohbetinde kendisini “İYİ Parti’nin Hazine Bakanı adayı” olarak tanımladı. Murat Yetkin’in yazısına göre Yılmaz, seçim ikinci tura kalırsa, ekonomide tahribatın artacağını söyledi.

“Bazı bürokratların, özellikle Merkez Bankası ve BDDK bürokratlarının ben yurtdışına kaçacağını düşünüyorum” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Durmak istemeyeceklerdir çünkü bu insanlar çok zenginleştiler. Güven ortamı kalmadı. Dolar, kanuni olmaya yollarla Merkez Bankası ve BDDK eliyle tutulmaya çalışılıyor. Piyasadaki hiçbir şey gerçek fiyatında değil
Dolara karşı çok büyük birikmiş bir talep var. Şirketler dolar alamıyor. Alabileceklerini gördükleri zaman hücum edecekler. Şu an doların satıcısı bir tek Merkez Bankası. Rezervler hızla azalıyor
.”

Bazı bürokratlarla çalışmaya devam edeceklerini açıklayan Yılmaz, “Zaten şu anda bürokraside yer alıp, bizim de çalışmak isteyeceğimiz arkadaşları belirledik. Bize ulaşmaya çalışıp bize geçmek isteyenler de var ama ben bir bürokratın gidip siyasi partilere başvurmasını yanlış buluyorum. Böyle yapanlar şanslarını azaltıyor. Kadrolaşma çok vahşi oldu. Adam 55 yaşında daire başkan yardımcısı ama amiri 35 yaşında çünkü AKP’li. Merkez Bankası’nda, Hazine’de, BBDK’da ne yaparsanız yapın AKP’li değilseniz en fazla daire başkanlığına çıkabilirsiniz” diye konuştu.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.